Головна  →  Оголошення  →  10 червня 2021

Запис на вакцинацію в МВЦ для киян доступний через сервіс Helsi.me

Запис на вакцинацію в МВЦ для киян доступний через сервіс Helsi.me

У Києві відкрили попередній запис на масову вакцинацію до Міжнародного виставкового центру через сервіс Helsi.me. Як проінформував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, кияни можуть записатися на масову вакцинацію від COVID-19 та не витрачати час у живій черзі.

Щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно зайти за прямим посиланням на сайт сервісу helsi.me та вибрати день і час вакцинації. Підтвердження запису буде надіслане у смс-повідомленні, яке потрібно буде показати при вході до пункту вакцинації разом із паспортом та попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення у додатку «Дія».

СЕО сервісу Helsi.me Євген Донець попередив, що цього тижня запис на вакцинацію від коронавірусу через Сервіс доступний лише для киян.

«Проте ми сподіваємося, що скоро така можливість з’явиться і в мешканців інших міст», – повідомив він.

Також Євген Донець розповів, що дані про проведену вакцинацію відображатимуться в безкоштовному додатку Helsi, та в електронному кабінеті користувача на сайті. Повідомлення про необхідність отримання наступної дози вакцини також надходитиме у додаток. Додаток helsi.me можна звантажити безкоштовно у AppStore та Google Play.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург закликала киян, які зареєстровані в системі, пересвідчитися, що в електронному кабінеті вказано номер мобільного телефону, а також у тому, що він є актуальним.

«В іншому ж випадку ви не отримаєте смс, тож не зможете скористатися послугою», – запевнила вона.

Крім того, Валентина Гінзбург нагадала, що, плануючи похід на вакцинацію, слід потурбуватися про декларацію з лікарем, адже її відсутність в 3-4 рази уповільнює процес вакцинації, що створює неабиякі незручності і власне вакцинованому, і тим, хто стоїть в черзі, і лікарям.

Микола Поворозник запевнив, що київська міська влада намагається створити максимально зручні умови для вакцинації містян.

«У Виставковому центрі відпрацьовано оптимальну логістику відповідно до стандартів ВООЗ для охочих щепитися. І сьогодні одне із основних завдань – це скоротити час очікування на вакцинацію в чергах, а найоптимальніше, щоб їх взагалі не було. Так, один із інструментів, який допоможе уникнути утворення черг, – це запис на вакцинацію на конкретний час. Таку можливість містянам дає сервіс Helsi.me. Записатися на вакцинацію зможе кожен, хто хоче зробити щеплення у Центрі вакцинації. Наступного тижня така можливість буде доступна для тих, хто вже підписав декларацію з сімейним лікарем», – зазначив Микола Поворозник.

Нагадаємо, що для киян, старших 18 років, щеплення проводяться щовихідних у Міжнародному виставковому центрі (просп. Броварський, 15, корпус 4, вхід 4-А, ст. метро «Лівобережна»). Вакцинація проти COVID-19 – безкоштовна у рамках Державної програми. Також, для швидкого проходження процедури вакцинації бажано мати підписану декларацію із сімейним лікарем в рамках реформи первинної ланки системи охорони здоров’я.

Довідково.

Сервіс Helsi.me – це сервіс запису на медичні послуги та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам сервіс дозволяє швидко і зручно записуватися на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію та замовляти медикаменти. Лікарням – брати участь у реформі охорони здоров’я та впорядкувати роботу клініки. Через сайт та застосунок Helsi.me щомісячно записують на прийом понад 2,5 мільйонів пацієнтів. Системою користуються понад 1 300 закладів охорони здоров’я та 49 000 лікарів з усієї України.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку