КМДА Київська міська державна адміністрація


22 червня 2021

24 червня з Києва стартує ХХХ ювілейний збір-похід «Козацькими шляхами»

24 червня з Києва стартує ХХХ ювілейний збір-похід «Козацькими шляхами»

24 червня о 09:00 на центральній площі парку культури та відпочинку «Перемога» відбудеться урочиста церемонія старту XXХ ювілейного Всеукраїнського збору-походу волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами» під гаслом: «Створюй та дивуй. Версія 3.0». Про це інформує Київський міський центр соціальних служб.

Напередодні святкування Дня молоді понад 500 представників скаутських організацій, волонтерських загонів, дитячих та молодіжних громадських організацій, а також організовані групи школярів і студентів стануть учасниками цього збору-походу. Під час урочистої церемонії старту делегатів груп-учасників привітають представники керівництва міста та країни.

Збір-похід організовано Київським міським центром соціальних служб, ВМГО «Скаутський рух», Київським міським центром «Родинний дім» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Служби у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації.

Після завершення урочистостей організована колона учасників вирушить на місце проведення заходу: с. Виграїв, Корсунь-Шевченківського р-ну, Черкаської обл., де триватиме таборування до 28 червня. Окрім киян, до заходу приєднаються представники з різний областей України, а також великі делегації з Миколаївщини та Київщини, Дніпра, Одеси та Запорізької області. Учасники проживатимуть у наметах, готуватимуть їжу на багатті, оволодіватимуть навичками самообслуговування, життя на природі та спільної діяльності.

Особливістю ювілейного збору-походу стане святкова насичена програма, розмаїття інтерактивних локацій, екстремальні випробування та унікальна атмосфера в заповідному лісі. Також дівчата та хлопці отримають корисні знання з основ безпеки життєдіяльності, в’язання вузлів, розпалювання вогнища, картографії, основ медицини, самозахисту, сексуального виховання, а також зможуть проявити творчі здібності. Щодня працюватимуть території екстриму, настільних ігор, знань, спорту, рекордів, творчості та музей Козацьких шляхів.

За інформацією kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.