Головна  →  Новини  →  24 червня 2021

Відбулась зустріч керівників ОСББ та ЖБК Дніпровського району з представниками надавачів комунальних послуг

Відбулась зустріч керівників ОСББ та ЖБК Дніпровського району з представниками надавачів комунальних послуг

Сьогодні в Дніпровській райдержадміністрації відбулася зустріч керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Дніпровського району з представниками надавачів комунальних послуг. До засідання долучилися начальник Управління житлово-комунального господарства Дніпровської РДА Надія Косар, голова Ради Асоціації «Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Дніпровського району м.Києва» Олена Пономарьова, представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, ТОВ «Євро-Реконструкція», КП «Київтеплоенерго», ПрАТ АК «Київводоканал».

Через зміни законодавства у сфері житлово-комунальних послуг у ОСББ часто виникають питання, відповіді на які можуть надати лише фахівці відповідних комунальних підприємств.

Учасниками зустрічі активно обговорювалося питання щодо обрання моделі договірних відносин, їх відмінності та переваги. В свою чергу представники комунальних підприємств надали роз’яснення щодо застосування тарифів.

Співвласники багатоквартирних будинків мають визначитися,  як їм краще управляти своїм будинком. В індивідуальних договорах буде наявна абонентська плата, в яку входять витрати на обслуговування споживачів: ведення обліку кожної квартири, внесення показників, формування квитанцій, утримання центрів обслуговування споживачів, договірна робота, яка буде проводитись безпосередньо за кожною квартирою.

Згідно закону №1060, яким вносяться зміни у Закон України «Про житлово-комунальні послуги», внески на обслуговування загальнобудинкового лічильника також будуть входити в абонентську плату у будинках, де є такий лічильник.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління житлово-комунального господарства Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку