КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2021

В Територіальному центрі соціального обслуговування організували святкові гуляння з нагоди Івана Купала

В Територіальному центрі соціального обслуговування організували святкові гуляння з нагоди Івана Купала

Сьогодні, 07 липня, в Центральному відділенні Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району відбулося театральне дійство «Таємниці купальської ночі». Святкове дійство організовано з нагоди відзначення свята Івана Купала. На святковий захід завітали начальник Управління соціального захисту населення Дніпровського району Олександра Соя, відвідувачі Територіального центру соціального обслуговування населення Дніпровського району та мешканці прилеглих будинків.

Музичне театралізоване дійство представив колектив ансамблю «Вербиченька» (музичний керівник Микола Олійник).

З давніх часів славиться український народ не тільки своєю працелюбністю, а й своєю неймовірною любов’ю до Батьківщини і рідної культури. З великою гордістю старше покоління прищеплює нащадкам повагу до стародавніх традицій, обрядів та свят.

Довгий час свято Івана Купала вважалось святом, на якому кожен може проявляти власні почуття і таланти. Відзначався день Івана Купала напередодні збору врожаю. Переважно святкувала молодь, але розводити купальські вогні доручалось лише старим людям. Селяни вірили, що купальське багаття наділено магічною силою. Тому проводячи обряд стрибання через вогонь, люди сподівалися позбутися  невдач, хвороб,  безплідності, злих чарів.

Символом свята Івана Купала була марена – ритуальне деревце, яке прикрашалось квітами і стрічками. Марену вважали чарівним деревом і його гілочки селяни несли в дім або розвіювали на городі.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.