Головна  →  Новини  →  26 липня 2021

Частина Труханового острова може стати ландшафтним заказником місцевого значення

Частина Труханового острова може стати ландшафтним заказником місцевого значення

Ландшафтним заказником місцевого значення може стати «Зелений острів», який розташовано на території Труханового острова у Києві.

Ініціаторкою такого проєкту рішення стала депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

За словами депутатки, мета даного проєкту рішення – унеможливити використання території, орієнтованою площею 187,9 га, під забудову, а також сприяти збереженню та відтворенню цінних природних комплексів, генофонду рослинного та тваринного світу столиці України.

«Наразі внаслідок потужного рекреаційного тиску відбувається занепад природних екосистем дніпровських островів у межах міста Києва. У проєкті визначено основні заходи зі збереження природних комплексів, які беруться під охорону на території проєктованого об'єкта природно-заповідного фонду. Прийняття цього рішення сприятиме оздоровленню довкілля та створить умови для збереження рідкісних рослин і тварин», – наголосила Олеся Пинзеник.

Депутатка додала, що проєкт створення ландшафтного заказника «Зелений острів» розроблено науковцями БО «Благодійний фонд Дніпровського району «Київський еколого-культурний центр».

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку