КМДА Київська міська державна адміністрація


6 серпня 2021

П’ятий день інспекційних обстежень освітніх закладів району

П’ятий день інспекційних обстежень освітніх закладів району

П’ятий день поспіль голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак проводить виїзні інспекційні обстеження освітніх закладів. Сьогодні Ігор Михайлович перевірив підготовку закладів освіти до початку нового навчального року в мікрорайонах: «Воскресенка», «Північно-Броварський», «Соцмісто».

На початку виїзного обстеження завітали до Станції юних техніків-центру науково-технічної творчості молоді (вул. Миколи Кибальчича, 12А). В цьому році тут виконали капітальний ремонт приміщень: відремонтували хол та встановили нові двері, улаштували нове LED-освітлення та підвісну стелю. Роботи виконано в повному обсязі та відповідають технічним вимогам.

Далі відвідали середню загальноосвітню школу  №258 (вул. Міста Шалетт, 1А), де виконано капітальний ремонт стадіону. Новий спортивний майданчик для гри в баскетбол має спеціальне гумове покриття та металеву огорожу (88 п/м). Загальна площа нового спортивного об’єкту становить 420 кв. м (28х15).

В середній загальноосвітній школі №184 (вул. Едуарда Вільде, 5) триває капітальний ремонт харчоблоку. Наразі виконано демонтажні роботи, триває встановлення перегородок, заміна інженерних мереж (холодного та гарячого водопостачання, каналізування, електроживлення) та оздоблювальні роботи. Також проєктом передбачено закупівля та встановлення нового кухонного обладнання та приладдя. На сьогоднішній день роботи виконано на 25%. Головою РДА було звернуто увагу на необхідність збільшення кількості працівників підрядної організації, щоб вчасно здати об'єкт.

В рамках Програми соціального і економічного розвитку міста Києва на 2021 рік у навчально-виховному комплексі №183 «Фортуна» (вул. Юності, 5) триває заміна вікон. На даний час виконано демонтаж та заміну 282 кв. м вікон, на завершальній стадії ремонт укосів. Найближчими днями роботи будуть повністю завершені.

Також у закладі триває капітальний ремонт харчоблоку. Наразі виконано демонтажні роботи, відремонтовано покрівлю харчоблоку, виконується монтаж перегородок, інженерних мереж, тривають оздоблювальні роботи, встановлять нове кухонне обладнання. Станом на 06 серпня роботи виконано на 60%.

Окрім того в НВК №183 «Фортуна» продовжується капітальний ремонт інженерних мереж. На сьогоднішній день виконуються роботи із заміни аварійних ділянок опалення та водопроводу у їдальні та коридорі на 1-му поверсі.

Окремо зазначимо, що для перших класів закладів освіти Дніпровського району придбано нові стільці та парти, інтерактивні дошки та навчальне обладнання.

Далі завітали до дошкільного навчального закладу №568 (вул. Анатолія Солов’яненка, 4А). Тут в межах бюджетних асигнувань відремонтували тіньовий навіс, улаштували майданчик з гумових плит, встановили декоративну огорожу та ігрові елементи. Юні вихованці освітнього закладу матимуть змогу гуляти, гратися та розвиватися незалежно від погодних умов. Тіньові навіси будуть захищати малечу від дощу, сонця та вітру. Дітлахи будуть більше часу проводити на свіжому повітрі.

Також в дитсадку здійснюється облаштування нової групи та перенос на 1-й поверх інтерактивних ігрових приміщень. Роботи виконано на 65%.

В дошкільному навчальному закладі №591 (вул. Анатолія Солов’яненка, 12А) продовжуються роботи з облаштування тіньових навісів та ігрових майданчиків. На даний час виконано демонтаж старих навісів, улаштовано закладні деталі, на виробництві виготовлено конструкції тіньових навісів та ігрового обладнання. Для повного завершення робіт залишилося виконати монтаж виготовлених конструкцій безпосередньо на об'єкті. Роботи виконано на 65%.

Наприкінці інспекції Ігор Щербак оглянув новий фасад в позашкільному навчальному закладі «Центр технічної і художньо-естетичної творчості для дітей та юнацтва «Зміна» м. Києва» (вул. Краківська, 20). В поточному році утеплено фасад плитами з мінеральної вати площею 488 кв. м, встановлено 124 м віконних відливів та замінено 54 м парапетів. Роботи з ремонту фасаду виконано в повному обсязі.

Присутні оглянули територію й навчальні приміщення закладу, після чого вкотре переконалися, що ПНЗ «Зміна» - це сучасний заклад освіти, що оснащений новітніми технологіями та базується на забезпечені всебічного розвитку дітей, їх талантів та творчої самореалізації.

Голова відзначив, що завдання які були поставлені перед співробітниками районного управління освіти, з метою захисту здоров’я та безпеки учнів, вихованців навчальних закладів, педагогів та працівників освітянської сфери виконані – всі заклади освіти забезпені дезінфекційними та миючими засобами, паперовими рушниками та вологими дезінфікуючими серветками, інвентарем та технікою тощо.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління будівництва



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.