Головна  →  Новини  →  31 серпня 2021

На Дарницькій ТЕЦ триває реконструкція газоочисного обладнання та запроваджений онлайн доступ до екопоказників котлоагрегатів

На Дарницькій ТЕЦ триває реконструкція газоочисного обладнання та запроваджений онлайн доступ до екопоказників котлоагрегатів

На Дарницькій ТЕЦ триває будівництво третього електрофільтру котлоагрегату № 8. До кінця поточного року планується введення в експлуатацію електрофільтру, що дозволить зменшити викиди твердих частинок із ще одного котлоагрегату у 80 разів. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Дарницька ТЕЦ – одна з найстаріших у столиці. Вона працює понад 60 років. ТЕЦ постачає тепло промисловим підприємствам та житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів. Станція опалює близько 8% житлової площі Києва. Це загалом понад 270 тисяч жителів Лівобережжя.

«Місто спільно з ТОВ «Євро-Реконструкція», оператором станції, три роки тому розпочало програму будівництва електрофільтрів, щоб вловлювати пил та зменшити обсяг шкідливих викидів. До кінця поточного року буде збудований третій з чотирьох запланованих електрофільтрів. Загальна вартість будівництва третього фільтру 129,5 млн грн. Фінансування робіт здійснюється в рамках інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція»», – пояснює заступник голови КМДА.

Як повідомляють у «Євро-Реконструкції», будівництво двох високоефективних електрофільтрів вже дало можливість наполовину знизити викиди пилу. На сьогодні на сайті компанії дані про екологічні показники концентрації речовин у вигляді суспендованих твердих частинок (пил) котлоагрегатів №№ 5, 6, 7 доступні в онлайн-режимі.

Також у майбутньому планується встановлення систем сіркооочистки та азотоочистки із доведенням концентрації викидів зазначених речовин до європейських норм. Після завершення комплексної реконструкції концентрації викидів пилу від теплоелектроцентралі будуть повністю відповідати європейським нормам. А Дарницька ТЕЦ ТОВ «Євро-Реконструкції» буде першою вугільною ТЕЦ, яка відмовиться від використання золовідвалу.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку