Головна  →  Оголошення  →  20 жовтня 2021

25-29 жовтня для столичної молоді триватиме безкоштовний онлайн курс «Юридична грамотність»

25-29 жовтня для столичної молоді триватиме безкоштовний онлайн курс «Юридична грамотність»

Із 25 до 29 жовтня в Київському молодіжному центрі проходитиме безкоштовний онлайн курс «Юридична грамотність». Учасники зможуть більше дізнатися про захист своїх прав та про те, як саме потрібно діяти в разі їхнього порушення.

Окрім цього, молодь отримає фахові поради щодо оформлення трудових відносин на фрілансі та дізнається, як краще поводитися у конфліктних ситуаціях із роботодавцем. Для тих учасників, які планують займатися бізнесом та розвивати власну справу, передбачений окремий тематичний розділ про реєстрацію ФОП або ТОВ, оподаткування та нюанси, пов’язані з правами споживачів.

Після завершення двох блоків курсу (другий блок проходитиме 15-19 листопада) учасники зможуть отримати сертифікат про проходження курсу «Юридична грамотність».

Програма курсу складатиметься із 3 частин:

  1. Права, обов’язки та захист (податки, договори, авторське та інтелектуальне право, захист честі в соцмережах). Спікерка – Світлана Михайлик, адвокатка Адвокатського об’єднання «Курчин і партнери».
  2. Трудові права та договірні відносини (плюси офіційного працевлаштування, оформлення трудових відносин на фрілансі, захист від неадекватних дій роботодавця). Спікер – Дмитро Мельник, партнер у юридичній компанії Arzinger.
  3. Маю право на бізнес (реєстрація бізнесу, оподаткування бізнесу, вибір системи оподаткування та подання звітності; права споживачів у сфері фінансових послуг). Спікерка – Світлана Мороз, адвокатка, керуюча партнерка юридичної компанії Dictum, партнерка в консалтинговому агентстві FranchPack.

«Поняття «юридична грамотність» вже давно не сприймають як щось далеке та актуальне лише для тих, хто пов’язав своє життя з юридичною сферою. Тому наш курс допоможе столичній молоді безкоштовно отримати базові знання з правової грамотності і дозволить почуватися впевнено як у повсякденному житті, так і на роботі», – сказала кураторка проєкту в Київському молодіжному центрі Аліна Качукова.

Для участі в проєкті необхідна реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/pENUejf.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку