Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2021

Завод «Граніт» взяв участь у спорудженні монументу у місті Люблін (Польща)

Завод «Граніт» взяв участь у спорудженні монументу у місті Люблін (Польща)

Продукція ПрАТ «Київський завод «Граніт», що входить до промислового комплексу Дніпровського району, використовується у виготовленні високохудожніх пам’ятників, монументів і скульптурних ансамблів. Завод експортує сировину із Танського гранітного кар’єру, а також вироби з граніту у країни близького і дальнього зарубіжжя.

Так, нещодавно у місті Люблін (Польща) урочисто відкрили пам’ятник українському греко-католицькому священнику, блаженному Омелянові (Еміліану) Ковчу, якого називали парохом концтабору «Майданек». Отець Омелян Ковч у роки Голокосту врятував життя сотням євреїв.

Гранітний блок було видобуто і оброблено на заводі «Граніт». Бруківка і плити з написами також виготовлені на столичному підприємстві. Автори пам’ятника українці- Олександр Дяченко (скульптура) та Марта Дяченко (архітектурне рішення). Монумент створений на благодійні внески і переданий громаді Любліна як дар від України.

На урочистостях у відкритті пам’ятника взяв участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який зачитав лист Президента України Володимира Зеленського з нагоди події.

Інформацію підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики та інформацією ПрАТ «Київський завод «Граніт»

Перейти до спискуВерсiя для друку