Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

Військова служба за контрактом: семінар для молодих дніпровчан

16 вересня 2013 року в Дніпровському районному центрі зайнятості відбувся семінар «Молодь на ринку праці» присвячений військовій службі за контрактом у Збройних Силах України (ЗСУ). Семінар провели заступник начальника відділу активної підтримки безробітних та профорієнтаційної роботи Дніпровського районного центру зайнятості Олена Матвієнко та представник Дніпровського районного у м. Києві військового комісаріату полковник запасу Валерій Ковальчук. Особливу увагу було приділено питанням специфіки контрактної служби, вимог до кандидатів, порядку оформлення документів, вікових обмежень, грошового утримання, державних гарантій військовослужбовцям-контрактникам та членам їх сімей.

Майже два десятки безробітних юнаків і дівчат різних вікових категорій взяли участь у цьому семінарі. Присутнім було продемонстровано підготовлений Дніпровським райвійськкоматом відеофільм, присвячений військовій службі за контрактом, надано контактні телефони, за якими вони можуть проконсультуватися індивідуально. Серед учасників семінару було проведено соціологічне опитування  з метою вивчення їхнього ставлення до ідеї створення в Україні професійної армії та умов, які необхідно створити для контрактників та їх матеріальної зацікавленості.

Під час зустрічі Валерій Семенович надав системну методичну допомогу співробітникам центру зайнятості, які безпосередньо опікуються питаннями профорієнтації безробітних громадян. Він акцентував увагу на реформуванні ЗСУ, якісних змінах в армії, вікових категоріях військовослужбовців військової служби за контрактом, перевагах працевлаштування при підписанні контракту з Міністерством оборони України, переліку посад військової служби за контрактом у ЗСУ та  алгоритмі роботи військового комісаріату щодо їх комплектування.

Дніпровським районний центр зайнятості та Дніпровський райвійськкомат домовилися  продовжувати вести спільну роз’яснювальну, рекламно-агітаційну роботу та проводити профорієнтаційні заходи, які мають за меті відбір серед безробітних громадянам достойних кандидатів на військову службу за контрактом.

За інформацією Дніпровського районного центру зайнятості та Дніпровського районного у м. Києві військового комісаріату

Перейти до спискуВерсiя для друку