КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2021

Звернення голови Дніпровської РДА Ігоря Щербака з нагоди Дня Гідності та Свободи

Звернення голови Дніпровської РДА Ігоря Щербака з нагоди Дня Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи, який увібрав у себе доленосні події новітньої історії країни 2004 та 2013 років - Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Саме з цих подій розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні гуманістичних демократичних цінностей. Ці визначні сторінки нашої історії доводять, що українці вміють об’єднуватись задля відстоювання основних цінностей.

Ті події змінили не тільки нашу історію, вони – живе нагадування, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави. Тому в цей день ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героїв Небесної сотні та всіма, хто поклав на полі бою своє життя за право жити у вільній, демократичній та суверенній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України.

Ми не маємо морального права забути подвиги учасників АТО/ООС, які відстоюють інтереси народу України в нелегкі часи сьогодення, демонструючи усьому світу здатність захищати свою державу та берегти життя мільйонів українців.

Хай завжди буде мирним небо над українською землею, добробут у родинах, злагода і єдність між людьми, нехай не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави. 

Слава Україні! Слава її Героям! Вічна пам’ять Героям, що полягли за свободу рідної землі!

З повагою

Голова Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації                                        Ігор Щербак



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.