КМДА Київська міська державна адміністрація


2 грудня 2021

Ще один сквер з’явився у Дніпровському районі

Ще один сквер з’явився у Дніпровському районі

Вчора, 1 грудня, голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак взяв участь у відкритті  скверу навпроти будинку 5 по вул. П. Вершигори.

На місці, де протягом багатьох років було сміттєзвалище, за дорученням мера Києва Віталія Кличка та за сприяння депутата Київської міської ради Сергія Артеменко, створено затишний куточок зеленої зони – сквер, площа якого становить 0,6 га.

Працівники районного Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень та місцеві активісти розчистили занедбану територію. В результаті зібрали та вивезли майже 250 м³, тобто 30 КамАЗів, будівельного та побутового сміття.

Сьогодні, після капітального ремонту, територію не впізнати. Прокладено зручні естетичні доріжки, районні озеленювачі облаштували газони, встановили обмежувальні стовпчики, 12 лав та 12 урн, висадили 80 крупномірних дерев липи широколистої, 449 кущів, серед яких барбарис Тунберга, пухироплідник калинолистий, спірея Ван Гутта, форзиція.

Також працівниками Комунального підприємства були виготовлені елементи  майданчика для вигулу собак площею 837 кв. м. Його встановлення відбулось завдяки Комунальному підприємству «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». І відтепер мешканці району мають місце для активного відпочинку зі своїми пухнастими улюбленцями.

Слід зазначити, що роботи тривають – і сьогодні районні озеленювачі висадять у сквері алею з крупномірних ясенів звичайних. У планах також облаштувати на території скверу дитячий та спортивний майданчики, у наступному році збільшення паркової території.  Далі буде…

 

Голова Дніпровської РДА Ігор Щербак спільно з начальником управління екології та природних ресурсів КМДА Олександром Возним, генеральним директором КО "Київзеленбуд" Олексієм Королем, депутатом КМР Сергієм Артеменко, директором КП УЗН Дніпровського району Євгенієм Ковшуном та директором Київської міської лікарні Ветеринарної Медицини Наталією Мазур відкрили сквер навпроти будинку 5 по вул. П.Вершигори

 

 Родзинка скверу -  майданчик для вигулу собак

 

Відтепер мешканці району мають місце для активного відпочинку зі своїми пухнастими улюбленцями

 

 Ігор Щербак поспілкувався з господарями собак щодо функціональності та зручності новоствореного майданчика

 

 Районні озеленювачі висадили у сквері 80 крупномірних дерев липи

 

 Районні озеленювачі встановили у сквері встановили лави та урни

 

Районні озеленювачі облаштували газони та здійснили озеленення скверу

 

 У  сквері облаштовано доріжки з ФЕМу

 

 

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.