Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Цього року фінансово-кредитну підтримку від столичної влади отримали майже 300 підприємств малого та середнього бізнесу

Опубліковано 24 грудня 2021 року о 08:37
фото

22 грудня в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась зустріч керівництва Київської міської державної адміністрації, депутатів Київської міської ради з представниками бізнес-спільноти, які отримують фінансово-кредитну підтримку.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба наголосив: «Муніципальна програма підтримки бізнесу діє з 2017-го, але саме під час карантинних обмежень ми суттєво збільшили її фінансування. У підприємців є можливість отримати кредит на розвиток бізнесу до 50 млн грн. 99% від процентної ставки компенсує місто. Це дієвий інструмент для створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджету. Цей напрям для нас пріоритетний. Ми й надалі будемо максимально підтримувати самозайнятих киян, стимулювати малий та середній бізнес».

«Столиця робить усе можливе, аби підтримати бізнес в умовах пандемії. Фінансово-кредитна програма – один із механізмів, що стимулює економіку. Запрошуємо підприємців скористатись умовами пільгових кредитів для розвитку власної справи», – прокоментував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зі свого боку керівники банківських установ підкреслили, що партнерство столичної влади, депутатів, банківських установ і підприємців – потужна синергія для роботи на результат.

Серед багатьох виступаючих була депутат Київської міської ради, член Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при голові Дніпровської РДА Олена Овраменко, яка брала безпосередню участь у розробці і запровадженні у 2017 році цієї програми. Вона побажала підприємцям здійснення всіх задумів і реалізації самих сміливих проєктів.

Під час зустрічі були обговорені результати реалізації Програми ФКП у поточному році та плани щодо підвищення ефективності діяльності у 2022 році, розширення кола позичальників, налагодження подальшої співпраці між міською владою, депутатським корпусом, банківським сектором та бізнесом.

Довідково.

Програма фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва затверджена рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 №46/3053. Метою Програми є часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами суб’єктам господарювання з бюджету міста Києва. Цей дієвий механізм допоміг підприємцям отримати необхідні для них кредити для розвитку.

Фінансово-кредитну програму реалізує Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА.Максимальний термін надання ФКП не перевищує 6 років. У програмі беруть участь 14 банків-партнерів.

У 2021 році банками надано кредити позичальникам по 300 кредитних договорах на суму близько 932,46 млн. грн., які отримають з міського бюджету компенсацію відсотків за 2021 рік на суму понад 30 млн. грн.

В рамках реалізації Програми створено 1120 робочих місць, до бюджетів усіх рівнів сплачено 157 млн. грн. податків і зборів, реалізовано продукції на суму 2,58 млрд. грн.

Сьогодні у Києві працюють понад 100 тисяч малих та середніх підприємств, де зайняті майже 1 млн мешканців столиці.

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації за матеріалами Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux