Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2014

Зовсім не «дорога життя»

Зовсім не «дорога життя»

   Кияни обґрунтовано скаржаться на повсюдно кепський стан доріг. Ось і під час он-лайн ефіру днями тому на телеканалі «Дар-ТВ» очільник Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов почув нарікання на цю напасть від мешканців Березняків. По гарячих слідах начальник районного ШЕУ Олександр Дрижко доповів, що план ремонту доріг проїжджих частин на тамтешніх вулицях Шумського, Тичини, Березняківській переданий на розгляд до Київської міської державної адміністрації, що наразі розробляє план розвитку міста Києва на наступний рік. Але ремонту лише проїжджих доріг. А хто ремонтуватиме покриття у міжбудинкових просторах? Їх за проектом ремонтних робіт узагалі не беруть до уваги. Отож, усім нам залишається лише мріяти та чекати на усунення незручностей.

   Аби продемонструвати їх масштаби, обраний місцевими мешканцями депутат Київської міської ради Віталій Росляков наочно продемонстрував лише одну із ділянок дорожнього господарства мікрорайону Березняки, що зовсім не личать поняттю «дороги життя». Біля будинку по вулиці Березняківська, 36, де височить кооперативна 16-поверхівка ЖБК «Арсеналець-7», міжбудинковою територією простягається далечезна пішохідна дорога. Втім, це вона задумувалася пішохідною, насправді ж слугує проїжджою для нескінченного транзитного приватного транспорту. Місцевий отут же й припарковується на прилеглій зеленій (колись була) зоні.

   На думку голови будинкового комітету по Березняківській, 36 – Володимира Харько, мешканці будинку самі винні у знищенні зелених насаджень. Але дорогу їм ущент понівечив саме транзитний транспорт, скорочуючи собі шлях за рахунок міжбудинкових територій. І тепер там і ступити важко, а в дощ і уявити тяжко. Хоч шлагбаум став для відвороту транзитерів. Дорогу мешканцям будинку відремонтувати не по силах: дорого. Район узагалі не має власного бюджету, місто жаліється на його нестачу. То хто допоможе березняківцям?..

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку