КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2022

«Живий ланцюг Соборності», вшанування пам’яті та мистецькі акції: у Києві затверджено план заходів щодо відзначення Дня Соборності України

«Живий ланцюг Соборності», вшанування пам’яті та мистецькі акції: у Києві затверджено план заходів щодо відзначення Дня Соборності України

Із нагоди Дня Соборності, який відзначається щорічно 22 січня, у столиці відбудуться меморіальні заходи, національно-патріотичні проекти, тематичні виставки, мистецькі акції тощо. Відповідний план заходів затверджено у Київській міській державній адміністрації.

Так, 22 січня відбудуться церемонії урочистого покладання квітів до пам’ятників Т. Г. Шевченку та М. С.  Грушевському.

Також 22 січня громадська спілка «Центр національно-патріотичного виховання» проведе акцію «Живий ланцюг Соборності» на мосту Патона.

21-22 січня урочистості з нагоди Дня Соборності України за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, громадських і релігійних організацій, представників закордонного українства, діячів науки та культури тощо, проходитимуть в усіх районах м. Києва.

До 25 січня в Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» триває книжкова виставка «Соборна Україна: від ідеї до життя».

20 січня у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки для дорослих м. Києва пройде лекція «День Соборності України».

Також 20 січня у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» проходитиме фотовиставка «Україна – єдина!».

21 січня в Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва відбудеться проведення години державності «Нам берегти тебе, Соборну і Єдину».

22 січня релігійні громади м. Києва проводитимуть молебні за єдність Української держави.

Із 17 до 22 січня у навчальних закладах столиці відбудеться проведення тематичних уроків, годин, зустрічей, проєктів, акцій, просвітницьких, меморіальних, творчих заходів, екскурсій, квестів, флешмобів, покладань квітів до меморіальних дошок, у тому числі – в онлайн-форматі з висвітленням на платформі Електронного освітнього простору позашкілля Києва «Все буде Добре! ОК!», на офіційному вебсайті та соціальних мережах Департаменту освіти і науки, закладів освіти.

21 січня в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» пройде літературно-музична композиція «Соборна країна навіки єдина!».

Із 18 до 22 січня триватиме міський етап Всеукраїнського фотоконкурсу «Україна – це ми!».

21 січня у музеї «Становлення української нації» відбудеться освітньо-просвітницький захід «Соборна Україна – моя Гідність».

Із 21 січня до 6 лютого у читальній залі Державного архіву м. Києва триватиме виставка архівних документів «До Дня Соборності України». 

Також протягом усього року на веб-сайті Державного архіву м. Києва триватиме виставка архівних документів до 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та з нагоди проголошення IV Універсалу Української Центральної Ради.

За інформацією kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.