Головна  →  Новини  →  17 лютого 2022

Триває інформкампанія щодо вступу до лав Територіальної оборони Дніпровського району

Триває інформкампанія щодо вступу до лав Територіальної оборони Дніпровського району

Сьогодні про набір до сил Територіальної оборони Дніпровського району розповіли співробітникам державного підприємства «НДІ «Еластик». До заходу долучилися військовий комісар центру комплектування та соціальної підтримки Дніпровського району (РТЦК та СП) Олександр Майборода, заступник голови Дніпровської РДА Алла загородня, в.о. командира батальйону територіальної оборони Дніпровського району Олександр Ґазєєв, керівництво та співробітники підприємства.

Працівники державного підприємства дізналися щодо особливостей проходження служби за контрактом в Територіальній обороні Дніпровського району, вимоги до кандидатів на військову службу та які обов’язки будуть виконувати військові Тероборони.

«Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» у кожному районі утворюються батальйони військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Наразі у Дніпровському районі столиці відбувається набір до батальйону Тероборони», - поінформувала присутніх Алла Загородня.

Зазначимо, що Територіальна оборона ґрунтується на принципах територіальності, масовості, мінімального часу на розгортання та приведення підрозділів територіальної оборони у готовність до дій, єдиноначальності, централізації управління та децентралізації і контрольованої автономності застосування сил і засобів територіальної оборони, активності, рішучості та безперервності ведення територіальної оборони, наполегливості у досягненні мети територіальної оборони, узгодженого, спільного застосування сил і засобів, залучених до ведення територіальної оборони, безперервності взаємодії сил і засобів територіальної оборони, всебічного врахування і повного використання моральних та психологічних факторів.

«Територіальна оборона України – система загальнодержавних, військових та спеціальних заходів, що проводяться у мирний час та у особливий період для протидії військовим загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього середовища та майна від надзвичайних ситуацій», - відмітив Олександр Майборода

Також військовий комісар надав вичерпну інформацію щодо особливостей проходження служби за контрактом в Територіальній обороні.

Наприкінці зустрічі співробітників підприємства цікавили певні питання, серед яких:  особливості формування батальйону Тероборони, діючі обмеження для вступу  до лав Територіальної оборони тощо.

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку