КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2022

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травняДень пам’яті та примирення і 77-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наша країна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. 

Українці сьогодні, як і 77 років тому відважно воюють за демократичний цивілізований світ. У 1939–1945 ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Із сумом можна констатувати, що невивчені уроки історії, самозамилування та імперські амбіції перетворили сучасних росіян із спадкоємців перемоги над нацизмом у нових нацистів.

Наша країна завдяки доблесним та мужнім Збройним силам України і єдності всього українського народу дає відсіч російському окупанту. Тому у ці травневі дні ми вшановуємо пам’ять усіх, хто наближав перемогу над нацизмом та звільнення України у минулому столітті і робить це сьогодні, борючись із спадкоємцями нацистів та продовжувачами їхньої справи та ідеології.

Низько вклоняємося всім, хто бився на фронтах минулого століття і веде справедливий бій із російськими загарбниками сьогодні. Глибоко сумуємо за кожним загиблим та кожною жертвою, знищеною нацизмом, і за кожним загиблим героєм сьогодення. Пам’ять про них завжди житиме у наших серцях та слугуватиме запорукою того, що подібне більше ніколи не повториться у світовій історії.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізують не тріумф переможців над переможеними, а мають бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!

З повагою

Т.в.о. голови Дніпровської районної в місті Києві

державної адміністрації                                                                                             Павло Бабій



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.