Головна  →  Новини  →  9 травня 2022

Підприємці і небайдужі дніпровчани організували плетіння маскувальних сіток

Підприємці і небайдужі дніпровчани організували плетіння маскувальних сіток

Чимало дорослих і дітей є відвідувачами затишної кав’ярні-книгарні під назвою «На підвіконні» на бульварі Праці у Дніпровському районі. З початку запровадження воєнного стану тут не тільки пригощають смачною кавою, випічкою і продають книги, але й плетуть маскувальні сітки.

Ініціативу в організації допомоги військовим взяла співвласниця закладу Марія Яремова. Частина приміщення використовується під волонтерські потреби. Господарка кафе разом із групою невтомних жінок майже кожного дня збираються і безкоштовно створюють маскувальне покриття для потреб наших оборонців.

За сприяння Дніпровської райдержадміністрації сітку для плетення і тканину було надано промисловими швейними підприємствами ТОВ "Текстиль-контакт", ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «ЕКМА-СТО». Щоб зробити смужки, також приносять вживану тканину з своїх осель мешканці мікрорайону.

Як зазначила пані Марія: «Надходить багато замовлень від військових частин, територіальної оборони. Маскувальну сітку віддаємо безпосередньо підрозділам на передову або ж передаємо волонтерам, які везуть допомогу бійцям. Ми працюємо у щільному графіку. Тому є необхідність створити додаткову локацію для плетіння і ще запросити для цієї справи активних киян. Долучитися до волонтерів і допомогти плести маскувальні сітки зможе кожен охочий».

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку