КМДА Київська міська державна адміністрація


28 липня 2022

В Дніпровському районі відзначили День Української Державності

В Дніпровському районі відзначили День Української Державності

28 липня цього року Україна вперше відзначає День Української Державності. Сьогодні в Дніпровському районі відбулися урочистості з нагоди відзначення цього свята.

Біля будівлі Дніпровської райдержадміністрації відбулась церемонія підняття Державного Прапора України. Участь у заході взяли т.в.о голови Дніпровської РДА Павло Бабій, представники структурних підрозділів адміністрації та військовослужбовці.

Павло Бабій відмітив, що День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Також цього дня вшанували військових та всіх тих, хто загинув внаслідок збройної агресії росії, поклавши квіти до Дошки пошани «Герої не вмирають».

Біля будівлі Дніпровської райдержадміністрації сьогодні були присутні три атрибути Держави, які сучасна Україна успадкувала від державних формувань українців із попередніх періодів своєї історії, а саме: Тризуб, візуалізацію якого дбайливо «висадили» наші озеленювачі, Державний Прапор України, який гордо розвивається на фшагштоці та Гімн України, який урочисто лунав під час церемонії підняття прапору.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.