Головна  →  Новини  →  14 вересня 2022

В Дніпровському районі столиці триває вакцинальна кампанія від COVID-19

В Дніпровському районі столиці триває вакцинальна кампанія від COVID-19

Впродовж 2022 року в закладах охорони здоров’я Дніпровського району столиці проводиться загальна вакцинація населення під час пандемії COVID-19.

Вакцини продовжують залишатися найбільш значимою першою лінією захисту від COVID-19, і вони особливо важливі для людей, що мають найбільший ризик розвитку важкого перебігу хвороби, в тому числі для осіб старшого віку, працівників сфери охорони здоров’я та осіб із супутніми хворобами.

Найкращим способом попередження інфекції та серйозного захворювання, що викликається вірусом  SARS-CoV-2, є вакцинація у поєднанні з дотриманням таких протиепідемічних заходів, як дотримання фізичної дистанції, носіння масок при неможливості підтримувати необхідну дистанцію між людьми, часте миття рук та провітрювання приміщень.

Слід пам’ятати наступні фактори:

  • Вакцинація забезпечує захист проти важкого перебігу COVID-19  та зменшує ризик бути інфікованим вірусом SARS-COV-2;
  • Після проведення первинної сесії щеплень проти COVID-19  організму потрібен час для вироблення імунної відповіді. Людина вважається повністю вакцинованою через 2 тижні після введення останньої дози первинного вакцинального комплексу;
  • Важливо отримати всі рекомендовані дози вакцин для того, щоб ваш організм виробив найсильніший захист для запобігання розвитку COVID-19;
  • Ревакцинальна (бустерна) доза проти COVID-19 забезпечує відновлення імунної відповіді.    

Сучасні вакцини, схвалені ВООЗ, протягом щонайменше шести місяців забезпечують значний захист від тяжкого перебігу захворювання, госпіталізації та смерті від COVID-19. ВООЗ рекомендує проводити бустерну дозу через 6 місяців після завершення первинного вакцинального комплексу для підтримання високого рівня захисту від тяжкого захворювання. Більше того, для імуноскомпрометованих людей задля формування належної імунної відповіді рекомендоване введення додаткової дози у складі первинного вакцинального комплексу.

Вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні продемонстрували високий профіль безпеки. Вакцини зберігають свою ефективність для запобігання розвитку важкого перебігу хвороби спричиненого всіма варіантами вірусу  SARS-CoV-2. Вакцинуючись ми тренуємо організм розпізнавати вірус SARS-CoV та виробляти імунну відповідь, яка допомагає запобігти захворюванню. 

В пунктах щеплень ЦПМСД Дніпровського району м. Києва забезпечується проведення імунізації населення проти проти коронавірусної хвороби COVID-19. 

Щепитися можна в Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) Дніпровського району столиці за наступними адресами:

Назва ЦПМСД

Адреса

Графік прийому

Амбулаторія ЦПМСД «Русанівка»

вул. Ентузіастів, 49, 13А, вул. Шептицького, 5

09.00 - 18.00

Амбулаторія ЦПМСД №2

просп. Тичини, 22

09.00 - 15.00

Амбулаторія ЦПМСД №3

вул. Червоноткацька, 31, вул. Солов’яненка, 4А

09.00 - 15.00

Амбулаторія ЦПМСД №1

вул. Запорожця, 26, вул. Райдужна, 14

10.00 - 15.00

вул. Райдужна, 23, вул. Дашкевича, 7

09.00 - 17.00

вул. Кибальчича, 13А, бульв. Перова, 10

08.00 - 16.00

Амбулаторія ЦПМСД №4

вул. Сергієнка, 23, вул. Рогозівська, 6, пров. Лобачевського, 2, вул. Новаторів, 4

09.00 -15.00

Бережіть своє здоров’я!  Захистіть себе від гострої респіраторної хвороби COVID-19!

Інформацію підготовлено відідлом з питань інформаційної політики за матеріалами матеріалами відділу охорони здоров'я Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку