КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2022

Всеукраїнський проєкт «Єдині» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс для охочих перейти на українську мову

Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи «Hавчай українською» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс для охочих перейти на українську мову. Старт нового курсу 3 жовтня. Долучитися може кожен охочий із будь-якої точки світу. Участь безкоштовна.

Форма реєстрації – на сайті проєкту: https://yedyni.org/.

Проєкт «Єдині» передбачає 28 днів підтримки переходу на українську мову. Протягом навчання учасники щодня отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, поради і техніки від психологів, які допоможуть подолати мовний бар’єр, братимуть участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті (онлайн чи офлайн).

Упродовж шостого курсу учасникам розкажуть, зокрема, коли і як починалась історія української мови, про культурні відмінності українців, укорінені в народній творчості, звичаях, традиціях.

«Серед наших учасників є українці з усього світу. Загалом у 5 курсах проєкту вже взяли участь близько 30 000 учасників із 25 міст і територіальних громад. Зокрема, з Києва, Вінниці, Чернівців, Одеси, Львова, Хмельницького, Кременчука, Могилів-Подільського, Чернігова, Умані та Запоріжжя. Над проєктом працюють 350 волонтерів і 100 викладачів. 90 розмовних клубів охопили вже 1500 людей. Наша мета – допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року», – зазначила керівниця проєкту «Єдині» та Ініціативи «Навчай українською» Наталя Федечко.

На новому, вже шостому, курсі на кожного чекають:

  • аудіоматеріали для кращого засвоєння знань;
  • подарунки для найактивніших учасників спільноти; 
  • friendly-чати для спілкування українською у колі однодумців;
  • бонусний блок «Українська для батьків та дітей»:  ігри, мультики, фільми, застосунки;
  • техніка легкого запам’ятовування нових слів;
  • пояснення, звідки береться суржик та як його позбутися;
  • доступ до чату підтримки, де модератори з 09:00 до 21:00 допомагатимуть тим, хто має питання за програмою курсу, та за потреби виправлятимуть мовні помилки.

Детальніше – за посиланнями:

Додатково.

Організатори: Ініціатива «Навчай українською» – представники різних громадських організацій, які об’єдналися задля популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту української мови та Міністерства молоді та спорту України.

Колцентр проєкту «Єдині»:  +38 050 927 05 44.

Контактна особа: Ірина Скосар, +38 050 480 45 46.

За інформацією kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.