КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2022

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з Днем визволення України від фашистських загарбників

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з Днем визволення України від фашистських загарбників

Шановні дніпровчани! 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, відзначається День визволення України від фашистських загарбників.

Цей день нагадує про одну з найбільш трагічних сторінок нашої історії – нацистську окупацію, яка кривавими смерчами пронеслася нашою країною і забрала десятки мільйонів життів. Це нагадування про неоціненний вклад українського народу в боротьбі з нацизмом, про героїчні подвиги та мужність, про мільйони життів та скалічених доль, і про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.

Цьогоріч цей день набуває особливого значення, адже у 1939–1945 ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Із сумом можна констатувати, що невивчені уроки історії, самозамилування та імперські амбіції перетворили сучасних росіян із спадкоємців перемоги над нацизмом у нових нацистів.

Тому сьогодні на теренах нашої країни ведеться запекла боротьба, в якій вся країна, кожен на своєму місці, об’єднались у боротьбі з підступним ворогом задля щасливого та мирного майбутнього рідної Батьківщини! Наші мужні та незламні воїни виборюють свободу та захищають суверенітет країни! Завдяки відданим Україні та її народу захисникам, українська земля завжди буде сильною та незалежною! Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою

Т.в.о. голови Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації                                               Павло Бабій



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.