КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2023

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди відзначення Дня Соборності України

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди відзначення Дня Соборності України

Шановні дніпровчани! Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності України.

105 років тому – 22 січня 1918 року – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Він став символом віковічного прагнення нашого народу жити у єдиній соборній незалежній державі.

22 січня 1918 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991 року відбулося її відновлення.

Тема соборності, єдності нашого народу знову актуальна як ніколи, адже й нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Соборність сьогодні передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованості заради майбутнього. Коли ми разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами - відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави. В сучасному спротиві російській агресії ми довели свою єдність і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє.

Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Україна соборна. Разом до перемоги!

 

З повагою

Т.в.о. голови Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації                                   Павло Бабій



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.