Головна  →  Новини  →  19 лютого 2023

19 лютого День Державного Герба

19 лютого День Державного Герба
Сьогодні в Україні відзначають День Державного Герба. 19 лютого 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Він є одним із офіційних символів української державності, уособлюючи в собі український народ, його культуру та звичаї.
Ще з давніх часів Тризуб являється символом нескореності та боротьби українців за свободу. Він має тисячолітню історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів.
З часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений Державним Гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії.
Радянська тоталітарна система затаврувала його як «націоналістичний знак». Та відновивши незалежність у 1991 році та обравши Тризуб Державним Гербом, наш народ продемонстрував наслідування традицій Української Народної Республіки.
Сьогодні Тризуб - символ стійкості, героїзму та прагнення до незалежності, які демонструє весь український народ. Шануймо наші державні символи та будьмо гідними нашої історії!
Слава Україні! Героям Слава!
Перейти до спискуВерсiя для друку