КМДА Київська міська державна адміністрація


27 квітня 2023

На благодійному аукціоні «Крила Перемоги» на підтримку ЗСУ зібрали понад 1 млн грн

На благодійному аукціоні «Крила Перемоги» на підтримку ЗСУ зібрали понад 1 млн грн

26 квітня в столиці відбувся благодійний аукціон «Крила Перемоги» на підтримку Збройних Сил України. На благодійний захід, який ініціював керівник Дніпровської РДА Павло Бабій разом з Київською міською військовою адміністрацією, Благодійним фондом Сергія Гулієва «Безпечний регіон» та рестораном Boho Yosai, завітали депутати Київради, керівники силових структур міста та району, представники бізнес-спільноти, медичних та інших установ.

Загалом на аукціоні було представлено понад 120 лотів. Лотами стали використані боєприпаси та військова амуніція, які перетворили на мистецькі об’єкти, військові трофеї, картини, фотографії, різноманітні дитячі вироби, які виготовлені власноруч тощо.

«Сьогоднішній захід є визначним - він усіх нас гуртує та об’єднує. Підтримуючи військовослужбовців ми спільно наблизимо Перемогу, яку всі разом відсвяткуємо у нашій вільній Україні. Хочу подякувати всім, хто долучився до організації та проведення благодійного аукціону, зокрема, військовим, педагогам, дітям та їх батькам Дніпровського району. Окрему увагу заслуговують діти-підопічні районного Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю та студенти «Університету третього віку» Територіального центру соціального обслуговування. Завдяки всім ним були створені та надані ці прекрасні лоти, що нині можна придбати», - звернувся Павло Миколайович.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Захисників та Захисниць України та всіх невинно вбитих громадян хвилиною мовчання.

Опісля ведучий та співорганізатор заходу Андрій Джеджула розпочав благодійний аукціон. Відвідувачі мали можливість оглянути та придбати предмети серед яких - відстріляні тубуси реактивної протитанкової гармати і ракетного комплексу, гільзи від набоїв, картини, Державний Прапор України з підписом головнокомандуючого ЗСУ, Державний Прапор України з підписом Міністра оборони України та ексклюзивний браслет, дитячі витвори тощо.

Благодійний вечір пройшов дуже насичено на різноманітно. Гості мали можливість насолодитися виступами талановитих та відомих виконавців і гуртів, таких як: 100лиця, Люся Кава, Поліна Дашкова, Данило Котик, Дмитро Прокопов, Сергій Мироненко, DJ Starkov, G-ART #всепоцимбалах. Музична програма поєднала в собі традиційний український етно-фолк, військові пісні та сучасну музику.

«Кожного дня наші військові клаптик за клаптиком відвойовують українські землі. Так само, крок за кроком кожен з нас наближає Перемогу добра над злом. Сьогодні українське суспільство консолідувало усі свої зусилля на допомогу нашим військовим. Завдяки таким благодійним аукціонам, виставам чи концертам, у нас є чим воювати, а головне – у нас є за що воювати. Тут йдеться не лише про землі, а й про мову та культуру. Суть будь-яких аукціонів полягає не в тому, аби зібрати певну суму коштів, а в тому, аби не проґавити момент допомогти іншим. Вдячний усім у цій залі, хто таким чином робить внесок у звільнення України від підступних окупантів. Велика шана та подяка усім захисникам та усім, хто в тилу дбає про наших військових. Цінуймо їхній подвиг та жертовність», - підкреслив Павло Бабій.

Загалом під час благодійного аукціону «Крила перемоги» було зібрано понад 1 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку 128 окремого батальйону територіальної оборони, 401 окремого стрілецького батальйону та 2-ї самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону 3-ї окремої штурмової бригади в/ч А 4638.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.