КМДА Київська міська державна адміністрація


29 грудня 2014

У Дніпровському районі обговорили механізми у протидії торгівлі людьми

У Дніпровському районі обговорили механізми у протидії торгівлі людьми

29 грудня в приміщенні Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему «Консолідація державних та громадських зусиль у протидії торгівлі людьми»

Захід організований за участю громадської організації Фундація «Гармонізоване суспільство», котра є координатором проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні». Даний проект впроваджується за підтримки Міністерства соціальної політики України, Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). У місті Києві до реалізації проекту залучені Київська міська державна адміністрація та районні в місті Києві державні адміністрації.

У вітальному слові до учасників круглого столу заступник голови Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Алла Загородня, наголосила, що проведення таких заходів є надзвичайно важливим завданням для консолідації зусиль органів державної влади і громадських організацій у протидії торгівлі людьми та ефективного виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Питання торгівлі людьми, нажаль, є актуальним і в ХХІ столітті, залишаючись одним із найтяжчих кримінальних злочинів проти честі та гідності особи. За останні роки у Києві офіційно зареєстровано чотири випадки торгівлі людьми, проте  їх значно більше, адже багато постраждалих  соромляться звертатись за допомогою.

Голова правління громадської організації Фундація «Гармонізоване суспільство» Наталія Грищенко розповіла про основні засади проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» та поінформувала  про кроки його реалізації в м. Києві на період до 31 грудня 2015 року.

Зокрема, за цей час планується провести ряд навчальних тренінгів і семінарів із поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, для представників органів місцевого самоврядування у м. Києві та районах, начальників управлінь у справах сім’ї та молоді, керівників соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, правоохоронців, представників громадськості, а також здійснення інформаційних кампаній у засобах масової інформації для населення.

Підготовлено відділом внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.