КМДА Київська міська державна адміністрація


27 лютого 2015

Бути і автостоянці, і облагородженню житлового довкілля

Бути і автостоянці, і облагородженню житлового довкілля

Голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов провів виїзну нараду у дворі житлової «висотки» по вулиці Алма-Атинській, 41-Б, що у мікрорайоні ДВРЗ. Тема обговорення є вельми банальною в наш час: одним хочеться мати прямо попід власним житлом гарно облаштований паркувальний  автомобільний майданчик, іншим там вбачається за доцільне щось інше – наприклад, дитячий та спортивний майданчики.

До обговорення місцевої проблеми голова районної державної адміністрації запросив, окрім зацікавлених мешканців, начальника районного відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Івана Вахнюка, начальника тамтешнього ЖРЕО, орендаря земельної ділянки під паркувальний майданчик та балансоутримувача цієї території – представника «Київпастранссервісу».

Суть скарги окремих мешканців прилеглого житлового будинку – власник автостоянки розширив відведені під неї межі, тоді як на, мовляв, «відхапаному» клаптику землі люди хочуть мати ще один дитячий, або зовсім відсутній там спортивний майданчик. І про знесення «парковки» мова не йде, бо, дякуючи її господарю, зведена вона на місці колишнього сміттєзвалища та пристанища «бомжів» і «алкашів». А представник «Київпастранссервісу» документально запевнив, що «паркувальник» справно сплачує за оренду землі податок. Отож, паркувальному майданчику там бути й надалі.

Оглядовий обхід території та проведена дискусія виявили наявність місця як для незначного розширення паркувального майданчика, так і для розбудови спортивного. Причому господар автостоянки запевнив, що зробить це за власні кошти. І таке рішення вдовольнило всіх: бути і автостоянці, що вивільняє від транспорту внутрішньо будинкові шляхи, і озелененню довколишньої території з її охайним благоустроєм, і спортивному майданчику – за рахунок орендаря земельної ділянки.

Відтак, конфлікт, нехай і містечкового масштабу, за втручання голови  районної державної адміністрації вичерпано. Що ж, отак взірцево й має реалізовуватися на ділі принцип соціально відповідального партнерства бізнесу та громади

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.