Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Театр тіней «Teulis»: «Крик душі України» – воїнам АТО з Дніпровського району

Опубліковано 02 червня 2015 року о 11:29
фото

У столичній Національній музичній академії України ім. Чайковського (Консерваторія, вул. Городецького 1-3) цієї неділі, під час святкування Дня Києва, відбувся благочинний виступ відомого національного театру тіней «Teulis» – «Крик душі України». Актори подарували свою майстерність і шану 40 воїнам АТО та членам їхніх родин із Дніпровського району столиці. Завдяки «Teulis», за напівпрозорим екраном оживали фантазії. Як у кіно, тільки всі персонажі й декорації створені за допомогою тіла та хореографії. Історії «розповідали» з емоціями. Продумана кожна деталь. Найбільше «зачепила» глядачів сценка про останні події в Україні: майдан, війну... Цю ж сценку — «Крик душі України» — «Teulis» раніше зіграли на одному із телешоу в Італії. За словами координатора по нашому району щойно створеної громадської організації «Київська спілка ветеранів АТО» воїна-нацгвардійця Георгія Кунаха, на очах у багатьох присутніх на цьому дійстві його побратимів та їх дружин були помітні сльози – адже знову гостро згадали війну на сході України та загиблих бойових товаришів.

Дійство вийшло ефектним, щемлячим та вкрай правдивим – таку оцінку побаченому дали наші вояки та присутні на концерті голова Дніпровської райдержадміністрації Ярослав Горбунов і його заступник Алла Загородня. Усі разом вони подякували акторам театру «Teulis» за яскраву майстерність, поспілкувалися поміж собою. Очільник району висловив чимало теплих слів привітання на адресу захисників країни-дніпровчан, членів їхніх родин та побажав їм добра, здоров’я, злагоди.

Виступ присвячений воїнам АТО – далеко не перший для акторів театру тіней «Teulis». Вони завжди з радістю погоджуються виступати перед військовими, нацгвардійцями, міліціонерами тощо. Кожен спектакль від «Teulis» – це оригінальне поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, відмінного звукового супроводу і приголомшливих відеопроекцій. «Рекорд у створенні одного номера – чотири дні, – розповів у одному з інтерв'ю керівник театру тіней «Teulis» Роман Соколов. – Для того, щоб номер був досконалим, світового рівня, можемо витратити на підготовку місяць або навіть рік».

Театр тіней дивовижно простий в ідеї, і йому підвладні чудеса перетворення. Варто тільки акторові зайти за напівпрозорий екран, як для глядачів починається мультиплікація: темні постаті виростають одна з одною, перетворюються, змінюються в розмірах. «Teulis» доводить, що всі фантазії можна втілити в життя за допомогою тіней людського тіла. Глядач поринає в зачаровуюче шоу й захоплюючу дух хореографію. Лише протягом останніх 4 років театр тіней «Teulis» був фіналістом найбільших талант-шоу в Італії, Туреччині, Росії, Чехії та Словаччини. Гастролював у Фінляндії, Швеції, Польщі, Чехії. В Японії 35 тисяч глядачів стоячи вітали артистів. Торік у кар'єрі театру, крім 140 аншлагів, був виступ на італійському талант-шоу з композицією «Крик душі». Всесвітній резонанс від цієї постанови став імпульсом для створення однойменної шоу-програми, яка успішно приймається глядачами в Україні й за кордоном.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux