Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2013

«Дари осені – тобі, вчитель»

«Дари осені – тобі, вчитель»

Під такою назвою в гімназії № 191 ім. П. Тичини Дніпровського району столиці відбулася виставка осінніх дарів природи. Тематика композицій, придумана гімназистами, дуже різноманітна. У результаті колективної творчості, здавалося б із простих матеріалів (із осінніх квітів, листя, фруктів, овочів), вийшли справжні витвори мистецтва. За словами педагогів, які відвідали цю виставку, роботи, представлені на ній їм дуже сподобались. Адже заворожують своєю красою, сонячністю, яскравістю. Вони та інші відвідувачі розповідали, що були в захваті від барвистості, емоційної насиченості робіт гімназистів. Виставка проходила в рожевій залі школи, де чарувала своєю красою не тільки педагогів та дітей, а і гостей гімназії.

Довідково:

У гімназії завжди панувала атмосфера творчості. За роки існування закладу склалося багато прекрасних традицій, адже тут працювали і працюють донині завзяті творчі люди – вчителі, учні, батьки. Кожне покоління залишало по собі добру пам'ять – у вигляді літописів-альбомів, фотоматеріалів, цінних речей…

Свого часу тодішні школярі зібрали кошти на виготовлення та встановлення пам'ятника Миколі Островському, що з 1980 р. і дотепер прикрашає подвір'я закладу. А от вчителі-«першопрохідці» Валентина Гречківська та Стефанія Іваницька повідали, що 1975 року почала діяльність студія «Сонячні кларнети», яка очолила плідну роботу по дослідженню творчої спадщини Павла Тичини, музей якого функціонує в цьому навчальному закладі.

За інформацією гімназії № 191 ім. П. Г. Тичини.

Перейти до спискуВерсiя для друку