Головна  →  Новини  →  24 вересня 2013

У парку «Перемога» проходять заняття з оздоровчої ходьби

У парку «Перемога» проходять заняття з оздоровчої ходьби

 У суботу парк «Перемога» вже традиційно став місцем збору людей, які замаються спортивною ходьбою. Присутні зробили розминку та влаштували забіги на різні дистанції. Уроки оздоровчої ходьби проводять члени «Федерації ходьби Олександра Шимка».

Довідкова інформація:

«Федерація ходьби Олександра Шимка» була заснована у 2006 році. З того часу понад 4000 киян звернулися за порадою чи допомогою та отримали її. Практично у кожному районі Києва є більша чи менша групка людей, що сповідують ходьбу як панацею для здоров`я. Правильно використана ходьба дає позитивний ефект, оздоровлення і омолодження.

Урок починається зі спілкування, бо ж не кожна літня людина має її вдома. Потім проходить розминка і ритмічна, життєрадісна ходьба під сучасну музику або під колишні хіти. Після ходьби – обов’язкові танці та спілкування. Літні люди беруть з собою на заняття з ходьби своїх дітей, онуків, правнуків. Дехто з самотніх людей під час таких заходів знайшов свою другу половинку.

Заняття відвідують люди різних вікових категорій. Найстарша жінка – 1924 р. н., чоловік – 1918 р. н., наймолодшим – по 4 роки. Ходьба зрозуміла усім. Заняття відвідують колишні хворі, які оздоровилися та вже бажають брати участь у змаганнях.

За останні 6 років Україна має вже 31 золоту медаль на Чемпіонатах Світу та Європи з ходьби. Наразі група готується до Чемпіонату Світу в Бразилії. Федерація у 2014 році планує вивезти рекордну кількість ходаків на Чемпіонат Світу (Угорщина) і Європи (Туреччина). Перемоги на міжнародній арені – найкраща реклама здорового способу життя, переконливий аргумент, для решти людей, що не варто втрачати надію. Люди, які займаються спортивною ходьбою не сумніваються в тому, що  ходьба – це простий, зрозумілий вид руху, найефективніший і безкоштовний інструмент оздоровлення організму.

«Федерація ходьби Олександра Шимка» планує поступово залучати усіх українців до занять ходьбою та готує пропозиції для включення її до програми навчальних закладів. Вони наголошують, що ходьба має унікальні переваги. Зокрема, наріжним каменем ходьби є мінімізація навантаження на кожен м`яз, при максимальному включенню усіх м`язів. Ходьба не потребує ніяких пристосувань чи додаткових, спеціальних вимог, умов, щоб нею займатися. За словами президента федерації, багаторічні спостереження свідчать про те, що ходьба за авторським методом Шимка, покращує не лише здоров`я, а й підвищує успішність навчання школярів і студентів і 2-2,5 рази.

«Федерації ходьби Олександра Шимка» прагне добитися того, щоб українці навчилися ходити правильно і з користю для здоров`я. Зусиллями небайдужих людей у 50 містах України вдалося створити осередки оздоровчої ходьби. Керівництво федерації ходьби впевнено, що кількість таких філій у м. Києві та в Україні загалом буде зростати у майбутньому.

Підготовлено відділом у справах сім’ї, молоді та спорту, відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку