Головна  →  Анонси подій  →  28 листопада 2016

"Блокпост Україна": вистава про гібридну війну

"Блокпост Україна": вистава про гібридну війну

2 грудня 2016 року о 19.00 год в приміщенні Європейського культурного центру "Краків" (Русанівська набережна, 12) відбудеться вистава "Блокпост Україна". Вистава про гібридну війну, поставлена Театром української традиції «Дзеркало», присвячена, перш за все, тим хто став на захист України - учасникам неоголошеної війни під назвою «АТО». Вистава-пісня, вистава-молитва є посланням до кожного небайдужого серця, є видовищем, яке захоплює несамовитою акторською енергією, що безперечно викликає зворотній зв’язок. 

Перед виставою на глядачів чекає зустріч з прототипом одного з героїв п’єси, створеної за його поезією, поетом, добровольцем – Борисом Гуменюком.

Для учасників АТО та їхніх сімей вхід вільний, квитки для глядачів по 60-80 грн.

Квитки можна замовити за телефонами:

(044) 568-98-49,

(098) 963-79-77,

(099) 539-29-39.

 Додаткова інформація на сайті театру: dzerkalo.kiev.ua

 Додатково:

Постановка - Володимир Петранюк.

Сценографія – Валентина Кузьмічова.

Ніби на березі ріки, що віддаляє цей світ від того, життя від смерті, зібралися під старою шовковицею хлопці-вояки. Грім градів кличе їх на фронт, а українські чорнобриві дівчата в купальських віночках охоплюють їх полум’ям любові. Червоне і чорне. Схід і Захід. Вони дивляться один одному в очі з двох сторін фронту крізь оптичні приціли своїх гвинтівок. І раптом серед ненависті і полум’я боєць бачить, що той ворог –  такий самий як він, ніби відбиток у дзеркалі,  подібний до нього. Закляті вороги сходяться на нейтральній землі і, спілкуючись  про любов і смерть, футбол і пиво, раптом розуміють абсурдність війни. Але наступного дня «…Знову стріляємо! Завтра знову чуємо якісь крики! Може це кричать поранені? Може то живі кричать над тілами загиблих?.  Може це твій земляк з того боку запитує: «Який рахунок матчу «Шахтар» - «Карпати»? Це той випадок, коли найкращий рахунок сьогодні нульова нічия…» І єдиний свідок – стара шовковиця, як лялька-мотанка, як Покрова Богородиці летить над світом материнським вишиваним рушником.

 

За інформацією Театру української традиції «Дзеркало»

Перейти до спискуВерсiя для друку