Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Творча зустріч літніх киян та внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 09 грудня 2016 року, о 16:46

п’ятниця
09
грудня
2016
Тривалість 0 год. 0 хв.
16 46
16 46
Додати в календар 2016-12-09 16:46:00 2016-12-09 16:46:00 Europe/Kiev Творча зустріч літніх киян та внутрішньо переміщених осіб Організатор заходу event@organizer.email

15 грудня 2016  року об 11 год у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району (м.Київ, вул. Курнатовського, 7а, 3-й корпус) пройде творча зустріч місцевих мешканців та внутрішньо переміщених осіб «Україна – спільний дім».

Ініціатори культурного заходу - відвідувачі Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району.

Захід відбудеться за підтримки: виконавчих партнерів УВКБ ООН Громадської Ініціативи «Крим СОС», Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, канадської неурядової організації Stabilization Support Services та радниці  Міністерства соціальної політики України з питань ВПО по м. Києву.

 

Довідково.

Станом на 5 грудня 2016 року в столиці мешкає 47 998 внутрішньо переміщених осіб (ВПО) пенсійного віку та людей з інвалідністю. На сьогодні, надзвичайно важливим викликом для держави є питання адаптації внутрішньо переміщених осіб, особливо людей літнього віку та з інвалідністю. Адже, зазвичай ця категорія людей має обмежене коло спілкування, не може працювати. Протягом 2015-2016 років Всеукраїнською громадською організацією «Допомога» організовано цілу низку заходів, спрямованих на адаптацію літніх людей та людей  інвалідністю. Так 2 червня 2016 року у м. Бровари було проведено концерт для літніх людей «Дарунок Досвіду», який відвідали внутрішньо переміщені особи, а також місцеві жителі. Після концерту було оголошено збір коштів, за допомогою платформи «Спільнокошт», на придбання мікроавтобуса Хоспісу для літніх людей. Протягом 100 днів було зібрано 112 125 гривень за які придбано автобус. 250 доброчинців відгукнулися на прохання допомогти літнім переселенцям та перерахували кошти на підтримку проекту.

У Дніпровському районі столиці, який межує з Броварським районом Київської області, зареєстровано 4 913 внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів. Дехто з них брав участь у концерті в Броварах. Інші підтримали збір коштів на мікроавтобус, а коли вони були зібрані, народилася ідея відсвяткувати цю подію та запросити жителів Хоспісу для літніх людей на спільний культурний заклад до столиці.

Проект «Хоспіс для літніх людей» реалізується з 2004 року. До 2014 він розміщувався у м. Артемівськ Луганської області. У зв’язку з військовою агресією заклад евакуйовано на Київщину. На жаль, довелося залишити все майно, зокрема й транспорт. Протягом 2,5 років не було змоги організувати культурні заходи для літніх людей поза стінами Хоспісу. Наразі, завдяки доброті та людяності простих жителів Києва та області, у закладі є мікроавтобус і мешканці з радістю відгукнулися на запрошення киян…

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux