Головна  →  Новини  →  27 грудня 2016

Державна пожежно-рятувальна частина №13 отримала нову техніку та форму

Державна пожежно-рятувальна частина №13 отримала нову техніку та форму

Напередодні новорічних свят, 27 грудня, Державна пожежно-рятувальна частина №13, що у Дніпровському районі, приймала подарунки. До рятувальників завітав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який передав до пожежно-рятувальної частини 5 нових пожежних авто, закуплених за кошти держбюджету на суму майже 19 млн грн. Окрім цього, рятувальникам вручено 20 комплектів пожежного захисного одягу (каски, захисні куртки та штани, пожежні чоботи, рукавиці), а також пожежні рукава – 30 скаток (600 метрів).   Глава Уряду зустрівся з особовим складом частини та відзначив цінними подарунками – іменними годинниками, рятувальників, які виявили особливу мужність  під час ліквідації пожеж та мають вагомі досягнення у службовій діяльності: полковника служби цивільного захисту Шарія Ігоря Борисовича, прапорщика служби цивільного захисту Савенкова Сергія Миколайовича та прапорщика служби цивільного захисту Лучука Вадима Валерійовича.  Володимир Гройсман звернувся до рятувальників зі словами вдячності та повідомив, що з 1 січня наступного року працівники пожежно-рятувальної служби отримають відчутне підвищення заробітної плати (орієнтовно - на 2 тис грн).  Прем’єр  також ознайомився з матеріально-технічною базою пожежно-рятувальної частини, яка обслуговує найбільші спальні райони столиці – Дніпровський та Деснянський. Загалом Державна пожежно-рятувальна частина №13 обслуговує близько 30% викликів, які надходять на міську службу 101. Глава Уряду побажав рятувальникам, аби під час новорічно-різдвяних свят чергування пройшли без надзвичайних ситуацій. Тож нагадуємо усім мешканцям про необхідність дотримання безпеки під час зустрічі Нового року та Різдва Христового.

Довідково.

З початку 2016 року на рятування людей, гасіння пожеж, ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, небезпечних подій та проведення інших невідкладних робіт рятувальники частини № 13 здійснили близько 1000 виїздів, що є найбільшим показником серед пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС в Україні. Зокрема, на гасіння пожеж представники особового складу частини виїздили  428 разів, на надзвичайні ситуації та небезпечні події – 8; брали участь у ліквідації наслідків дорожньо-транспортних подій 33 рази; надавали допомогу службам цивільного захисту у ліквідації наслідків аварій – 49. У результаті оперативних дій частини № 13 м. Києва на пожежах врятовано 31 людину, не допущено знищення вогнем 64 будівлі та 36 одиниць техніки. Під час несення служби в ніч кожного новорічного свята рятувальники цієї частини в середньому здійснюють близько 10 виїздів на гасіння пожеж. У новорічну ніч в цьому році службу нестимуть 19 представників особового складу частини.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровського районного управління Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в м.Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку