Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2013

Мій погляд на світ

Мій погляд на світ

Педагог Сухомлинський писав: «Діти люблять труд, в процесі якого створюється щось красиве, незвичайне». Це висловлювання можна вважати лейтмотивом виставки творчих робіт дітей-інвалідів відділення соціально-медичної реабілітації Територіального центру соціального обслуговування, що відбулась у бібліотеці ім. К. Симонова (Дніпровський район, вул. Курнатовського, 9). Офіційна ж її тема «Мій погляд на світ». Як сказав один з учасників «наші руки – ноги не завжди слухаються, не дуже добре ми говоримо, але лікарі нас лікують, вчителі – навчають. І ми вчимося, малюємо, ліпимо. Ми живемо – це головне». У цих словах – біль, наполеглива праця, віра в майбутнє.

… Роботи, представлені на виставці, по-своєму гарні, жодна не схожа на іншу. Діти показали свій внутрішній світ, погляд на життя, а також індивідуальність, родзинку. Гості були в захопленні від побаченого. Виставка подарувала всім – і гостям, і маленьким митцям – чудову атмосферу свята.

У реабілітаційному центрі ці діти виконують роботи з різних матеріалів: солоного тіста, глини тощо, а також навчаються різним технікам малювання. Акцент робиться саме на розвиток творчості, у якому маленьким дніпровчанам допомагають досвідчені наставники. Дорослі педагоги й вихователі добре розуміють, що їхнім підопічним нелегко долати проблеми, з якими ті зіштовхнулися. Суттєво допомагає творчість, яка дозволяє духовно розвиватися, радує, дає наснагу й віру в майбутнє.

За інформацією Тамари Гулько.

Перейти до спискуВерсiя для друку