Головна  →  Анонси подій  →  19 січня 2017

Запрошуємо на свято «Водохреща» та Чин великого освячення води

19 січня усі православні відзначають Хрещення Господнє, яке є завершальним святом різдвяно-новорічного циклу. У Києві традиційне святкування Водохреща відбудеться з 13.30 до 16.00 год  в Гідропарку – біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1). Чин великого освячення води здійснить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Гарний настрій присутнім, в рамках проведення свята «Водохреща», даруватимуть виступи народних і фольклорних колективів та святкова концертна програма у виконанні  Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня».

 Запрошуємо всіх киян і гостей столиці долучитися до Водохреща на території Дніпровського району!

Довідково.

Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Багато киян долучаються до зимового купання, яке є особливо цілющим саме цього дня. Медики попереджають, що купатися людям із хронічними серцево-судинними захворюваннями категорично заборонено. На купання із собою необхідно взяти рушник, теплий одяг та термос з теплим чаєм. Для збереження власного життя не слід вживати спиртне ні до, ні після купання в ополонці.

З метою проведення заходів з нагоди Водохреща на належному рівні відповідними службами міста та району у місцях масового купання буде організована робота рятувальної служби на воді.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку