КМДА Київська міська державна адміністрація


25 січня 2017

Засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації: про програму «Безпечна столиця» та зміни в обслуговуванні пенсіонерів

Засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації: про програму «Безпечна столиця» та зміни в обслуговуванні пенсіонерів

Під головуванням очільника Дніпровського району Петра Онофрійчука 24 січня відбулося перше у цьому році засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про виконання у 2016 році заходів міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві “Безпечна столиця” на 2016-2018 роки доповів перший заступник начальника Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві Олександр Стахівський.

Інформуючи присутніх Олександр Стахівський зазначив, що вжиті протягом 2016 року заходи, зокрема й організаційні, дозволили в цілому зберегти контроль за криміногенною ситуацією у районі, а також сприяли закріпленню позитивних тенденцій на окремих напрямках оперативної та службової діяльності. На кінець минулого року у Дніпровському ГУ Національної поліції у м. Києві було зареєстровано майже 107 тис заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. У тому числі зареєстровано близько 17 тис заяв та повідомлень з ознаками кримінального правопорушення, що складає майже 16% від загальної кількості заяв, зареєстрованих в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Позитивною є динаміка щодо злочинності серед неповнолітніх. У 2016 році слідчим відділом розпочато 35 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних неповнолітніми, що майже на 40% менше ніж у 2015 році (58 злочинів). За вчинення злочинів затримано 31 неповнолітнього, що на 7 осіб менше, ніж 2015 року (38 осіб). Наразі задля безпеки жителів району ведеться робота в усіх напрямках відповідно до повноважень поліції, проте існують проблемні питання, вирішення яких сприяло б поліпшенню цієї діяльності. Серед них кадрове укомплектування підрозділів поліції. Нині в структурі Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві вакантними є близько 100 посад. Проте, враховуючи, значне підвищення заробітних плат працівникам поліції очікується, що ця проблема буде вирішена.   

Заслухали учасники засідання і представника Пенсійного фонду України Ольгу Шушкову, яка поінформувала про зміни, що відбулися в обслуговуванні громадян в різних аспектах пенсійного забезпечення громадян. Нині запроваджено нові стандарти роботи в організації прийому та обслуговування громадян. Спростилася система прийому фахівцями: тепер, прийшовши на прийом, можна звернутися до будь-якого спеціаліста незалежно від адреси проживання у районі. З метою поліпшення обслуговування та доступності отримання інформації з Пенсійного фонду здійснюється дистанційний прийом за допомогою Веб-порталу. Це надає широкі можливості для працюючих, які можуть відслідкувати сплату внесків до Пенсійного фонду з їх заробітної плати. Пенсіонери можуть переглянути інформацію щодо нарахованих їм сум пенсії,  звернутися до фахівців з питань, які потребують письмової відповіді та містять персональні дані, а також записатися на особистий прийом до керівництва та спеціалістів управління. Крім того, у разі потреби, громадяни можуть отримати консультацію через Skype-зв'язок. Для осіб з інвалідністю проводяться виїзні прийоми. 

 Довідково:

У Дніпровському районі, порівняно з іншими районами міста, нині проживає найбільша кількість пенсіонерів. Насьогодні на обліку Лівобережного об’єднання управління Пенсійного фонду України в м. Києві перебуває 100 631 пенсіонер. У 2016 році спеціалістами управління прийнято на особистому прийомі більше 94 тис осіб. За цей період до управління надійшло 4500 звернень, що у 1,5 рази більше ніж у 2015 році. Фахівцями управління проведено 163 виїзні прийоми до осіб з інвалідністю. Також з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування, легалізації заробітної плати, відповідальності за нелегальну зайнятість, порушення законодавства про працю проведено 34 зустрічі з трудовими колективами.

За результатами засідання напрацьовано рішення Колегії щодо заходів, спрямованих на забезпечення ефективної реалізації у районі  комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві “Безпечна столиця” на 2016-2018. Серед них - побудова партнерських відносин поліції з населенням, посилення взаємодії з громадськими організаціями та громадськими формуванням з  охорони громадського порядку; заходи, спрямовані на недопущення несанкціонованої торгівлі на території району; профілактика та запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, створення умов для зайнятості школярів у позаурочний час, організації культурного дозвілля молоді та підвищення їх правової культури.  Крім цього, Дніпровським управлінням поліції ГУ НП у м. Києві буде проведено аналіз кримінальних правопорушень, здійснених  в умовах вулиці та громадських місцях.   За результатами визначатимуться місця, де скоюється найбільша кількість злочинів та де одним із чинників, що сприяли цьому, є недостатня освітленість вулиць і дворів. За встановленими  адресами відповідними службами буде проведено заходи щодо забезпечення достатнього освітлення.

 

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві та Лівобережного об’єднання управління Пенсійного фонду України в м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.