КМДА Київська міська державна адміністрація


3 лютого 2017

Дзвінок із села Гречишкине: дякують волонтерам-дніпровчанам

Дзвінок із села Гречишкине: дякують волонтерам-дніпровчанам

Як реагують на гуманітарну допомогу наші співвітчизники, що мешкають у Донеччині та Луганщині? Відповідь на це питання однозначна – дуже й дуже позитивно. Аби не бути голослівними, наведемо типовий приклад такої реакції. Відгук на гуманітарні вантажі від волонтерів-дніпровчан до села Гречишкине, що в Новоайдарському районі Луганщини. Саме туди відправився черговий вантаж вагою майже в одну тонну, про що повідомлялося на сайті…

І ось такий зворушливий дзвінок надійшов із селища до голови правління фонду «Дніпровська ініціатива» Тетяни Велімовської:

– Прочитали пост, що благодійний фонд «Дніпровська Ініціатива» вислав на село та наш ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт) речі, дітям ігри тощо. Це правда нам?

– Так, звісно.

– Дякуємо. Вибачте, але ми думали, що ми нікому не потрібні. Виявляється, про нас навіть у Києві тепер знають! Ви так розповідаєте про наше село, що починаємо пишатися один одним.

– Ви справді усі дуже хороші, кожен із вас вартий поваги та гордості!

– Дякуємо Вам, чекаємо в гості…

Ось така коротенька розмова. Згодом чергова гуманітарка була відправлена, а ранком 2-го лютого з селища надійшло смс-повідомлення: «Вантаж отримали. Перекажіть нашу вдячність дівчатам БФ «Дніпровська ініціатива» за турботу про мешканців Сходу України!».

Разом із Тетяною Велімовською переказуємо ці щирі слова подяки всім, хто причетний до цієї допомоги. Знаємо – вона не перша й далеко не остання. Й кожна така вісточка – свідчення того, що чимало в нас небайдужих людей, що волонтери-дніпровчани не пасуть задніх у цій благородній гуманітарній місії. А головне – їхні зусилля вкрай важливі, адже в селі Гречишкине, інших місцевостях Луганщини й Донеччини відчувають себе громадянами єдиної України.

 Довідково:

Село Гречи́шкине — у Новоайдарському районі Луганської області. Засновано 1823 року. Їі нинішню назву пов'язують з ім'ям козака армії УНР Гречишкина Павла Петровича — військового й громадського діяча, священика, журналіста, редактора, видавця, організатора та настоятеля перших українських парафій у Франції. Населення становить 1549 осіб, із них 13,56% зазначили рідною українську мову, 85,28% — російську.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.