КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2017

Засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації: протипожежна безпека, антикорупційні заходи та розвиток матеріально-технічної бази медицини

Засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації: протипожежна безпека, антикорупційні заходи та розвиток матеріально-технічної бази медицини

Під головуванням очільника Дніпровського району Петра Онофрійчука 21 березня відбулося чергове засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про заходи з підготовки об’єктів до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду та стан протипожежного захисту об’єктів житлово-комунального фонду Дніпровського району міста Києва доповіли - начальник Дніпровського районного управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві Ігор Шилохвост та директор КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва” Сергій Прогонюк. Інформуючи присутніх Ігор Шилохвост зазначив, що в районі спостерігається тенденція до збільшення кількості пожеж. Так з початку року на території Дніпровського району виникло 97 пожеж проти 84 за аналогічний період 2016 року. Основні причини виникнення пожеж залишаються незмінними: підпали, несправність та порушення правил експлуатації електричних мереж, необережне поводження з вогнем. Позитивним є той факт, що кількість пожеж з трагічними наслідками порівняно з минулим роком значно скоротилася (кількість загиблих на пожежах становить 2 особи проти 5 за аналогічний період 2016 року). Завдяки оперативним діям на пожежах підрозділами Дніпровського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві врятовано життя 4 громадянам, а також матеріальних цінностей на суму понад 40 млн грн.

Проаналізувавши стан забезпечення протипожежного захисту об’єктів комунальної власності району слід відзначити, що у 2016 році порівняно з минулими роками, коли кошти майже не виділялись, значно збільшилось фінансування протипожежних заходів. За даними районного управління охорони здоров’я у 2016 році на виконання протипожежних заходів (придбання та перезарядка вогнегасників, проведення заміру опору ізоляції електромережі, вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій, спеціальне навчання працівників з питань пожежної безпеки тощо) витрачено понад 425 тис грн. У 2017 році на відповідні заходи заплановано понад 1,2 млн грн. Заходи з протипожежної безпеки проведено і в закладах освіти (спеціальне навчання з питань пожежної безпеки, перезарядка наявних вогнегасників) та культури (придбання первинних засобів пожежогасіння та обробка вогнезахисним розчином сценічних конструкцій). За даними КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» у 2016 році виділено понад 160 тис грн для ремонту та обслуговування систем протипожежної автоматики та димовидалення в житлових будинках. З метою протипожежного захисту об’єктів житлово-комунального фонду послідовно проводиться їх обладнання пожежними рукавами, забезпечення роботи пожежних кранів тощо. Хоча враховуючи, що ці питання не вирішувалися десятки років, реалізувати усі необхідні заходи можна лише поступово.  

За результатами обговорення колегією прийнято рішення про вжиття низки заходів з підвищення протипожежного захисту закладів освіти, культури, медицини та  житлового фонду району. Заплановано розробку перспективних планів робіт щодо реалізації організаційних та інженерно-технічних протипожежних заходів на 2017-2018 роки з визначенням джерел фінансування. Крім цього, з метою своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації на об’єктах підвищеної небезпеки Дніпровського району,  керівники підприємств зобов’язані розробити плани ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС).

Про стан дотримання вимог Закону України “Про запобігання корупції” у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації поінформував завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції райдержадміністрації Василь Шевченко. Реалізація заходів щодо запобігання  корупції  у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації здійснюється відповідно до затверджених річних планів. Зокрема проводяться освітні заходи: семінари щодо ознайомлення працівників з основними положеннями антикорупційного законодавства, подання електронних декларацій тощо. Сектором взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції проведено  перевірку організації роботи щодо запобігання корупції у самостійних структурних підрозділах та надано їм необхідну методичну допомогу. За результатами розгляду прийнято рішення продовжити  виконання заходів, передбачених низкою антикорупційних нормативно-правових актів, а також Планом заходів щодо запобігання корупції у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації на 2017 рік. Зокрема щодо постійного контролю за дотриманням працівниками структурних підрозділів вимог антикорупційного законодавства та  Правил етичної поведінки державних службовців, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 11.02.2016 року №65. Крім цього, згідно із рішенням колегії буде забезпечено контроль за своєчасністю подання електронних декларацій особами,  уповноваженими на виконання функцій держави за 2016 рік, у тому числі працівниками, які звільнилися у звітному періоді.

Учасники засідання заслухали начальника управління охорони здоров’я райдержадміністрації Даніеля Карабаєва, який доповів про розвиток матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Дніпровського району у 2016 році. Як поінформував доповідач матеріально-технічна база, яка наявна у закладах, є переважно застарілою. Станом на 01.01.2016 року зношеність більшості обладнання складала 72,7-100%. Проте, завдяки значному зростанню обсягів фінансування у 2016 році (більше ніж у 5 разів порівняно з 2015 роком), ситуація значно покращилася. Так у минулому році на поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, підпорядкованих Дніпровській райдержадміністрації, витрачено 32,5 млн грн (99,9% від кошторису) у т. ч.:  придбання обладнання – 25,37 млн грн та капітальний ремонт – 7,17 млн грн. Економії коштів досягнуто за рахунок проведення закупівель через електронну систему Prozorrо та коригування обсягу робіт.

Серед придбаного обладнання: мамограф (для закладу охорони здоров’я на вул. Петра Запорожця, 26); 2 флюорографи (для закладів охорони здоров’я на просп. Павла Тичини,22 та вул. Ентузіастів, 49); 2 цифрових рентгенівських апарати (заклад охорони здоров’я на вул. Андрея Шептицького,5); 4 УЗД сканери (для закладів охорони здоров’я на вул. Андрея Шептицького,5, вул. Рогозівська, 6, дитячого консультативно-діагностичного центру); назо-фаринго-ларингоскоп; відеоколоноскоп (для районного центру ендоскопічних методів діагностики); аналізатори (біохімічні, гематологічні); 6 відеокольпоскопів; електоронейроміограф; обладнання для бактеріологічної лабораторії. Впровадження у функціонування закладів охорони здоров’я нових рентгенодіагностичних апаратів дало змогу збільшити показник виявлення на початкових стадіях онкологічних захворювань та туберкульозу.

Проведено роботи з капітального ремонту 22 об’єктів. Зокрема: замінено механізм 2-х ліфтів, здійснено ремонт приміщень (10 об’єктів), капітальний ремонт інженерних мереж (4 об’єкти), електромереж (1 об’єкт), покрівель (3 об’єкти), ремонт вхідних груп (1 об’єкт), обробка дерев’яних конструкцій даху (2 об’єкти).

Завдяки роботі, проведеній у 2016 році, в районі з’явилася власна бактеорологічна лабораторія. Вона розпочинає свою роботу на базі філії №4 КНП КДЦ Дніпровського району (вул. Ентузіастів, 49). Це дасть змогу значно розширити спектр біохімічних та інших досліджень. Розпочала роботу нова амбулаторія сімейної медицини КНП ЦПМСД №4 (пров. Лобачевського, 2).

Відповідна робота буде продовжена і у поточному році. Так Програмою економічного та соціального розвитку міста Києва на 2017 рік для закупівлі обладнання, зокрема комп’ютерного та магніторезонансного томографів передбачено 55,6 млн грн. Крім цього заплановано проведення реконструкції приміщень під амбулаторії лікарів загальної практики/сімейної медицинина Дарницькому бульварі, 23 та вул. Райдужній, 23-а. За рішенням колегії буде розроблено та затверджено план розвитку матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Дніпровської райдержадміністрації на 2017-2021 роки.

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві та структурних підрозділів Дніпровської райдержадміністрації 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.