Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2013

Робота мережі центрів соціальних служб столиці вийшла на новий рівень

Робота мережі центрів соціальних служб столиці вийшла на новий рівень

Результативні показники діяльності мережі столичних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці свідчать про збільшення кількості охоплених соціальною роботою сімей у п’ять разів. Про це повідомив директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валерій Танцюра.

Він також зауважив, що наразі кількість сімей, які охоплені соціальними послугами, складає понад 14,5 тис., у яких виховується майже 18 тис. дітей. Майже 80% столичних родин з дітьми поінформовані про можливість одержання соціальних послуг в місцевій громаді.

«Загалом робота столичних соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за останній рік вийшла на принципово новий за охопленням рівень. Завдяки впровадженню соціальних ініціатив Президента України місто збільшило штат фахівців з соціальної роботи більш ніж на півтисячі чоловік. Це активізувало наближення соціальних послуг поліпшення охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки», – зазначив Валерій Танцюра.

Нагадаємо, що загалом в Україні на виконання соціальної ініціативи Президента Віктора Януковича щодо модернізації соціальних служб лише з 2012 року до мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді влилось 12 тисяч фахівців соціальної роботи.

Передусім фахівці соціальної роботи працюють з мешканцями міста, які опинилися у складних життєвих обставинах. Йдеться про обставини, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно (інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв’язку зі станом здоров’я, самотність, сирітство, безпритульність, відсутність житла або роботи, насильство, зневажливе ставлення та негативні стосунки в сім’ї, малозабезпеченість, психологічний чи психічний розлад, стихійне лихо, катастрофа тощо». Тож першочергову увагу соцпрацівники приділяють сім’ям з дітьми, де складні стосунки між батьками, непорозуміння між батьками та дітьми, сім’ям, де зловживають алкоголем, та з родинам наркозалежних. Також фахівці соціальної роботи працюють із родинами, де є особи з інвалідністю, надають соціальну підтримку киянам, які повертаються з місць позбавлення волі, родинам де є прояви насильства, та особам із числа дітей-сиріт до 23 років.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку