Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2013

Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні

Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні

У навчальних закладах Дніпровського району столиці тривають заходи з нагоди 70-річчя визволення Києва та 69-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Так у СЗШ № 180 відбувся загальношкільний урок мужності для учнів 5-11 класів за темою: «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні» за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни: гвардії рядового Григорія Пустовойта, гвардії старшини Семена Махліна, заступника голови Ради ветеранів, ветерана праці мікрорайону Райдужний Лідії Кулеби.

На зустрічі відбувся цікавий діалог поколінь «Участь дітей у партизанському русі та їх внесок у боротьбі з ворогом» під час якого ветерани розповіли про те, як боролися з окупантами маленькі співгромадяни.

Під час заходу були представлені фото, які є кінохронікальними кадрами  часів Великої Вітчизняної. На них зображені люди, завдяки яким ми, сучасники, маємо майбутнє. Матеріали для таких заходів збиралися з різних джерел – аби молодь завжди пам’ятала, якою ціною була здобута перемога.

Педагоги закликали частіше відвідувати такі заходи. Те ж саме казали й ветерани. За їхніми словами «це історія, традиції, що живуть і передаються із покоління в покоління і в цьому – основна філософія таких заходів».

За інформацією Олександра Польового.

Перейти до спискуВерсiя для друку