Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2013

Громадська рада працює плідно

Громадська рада працює плідно

Низку важливих питань було розглянуто на черговому засіданні Громадської ради при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Секретар постійної комісії з питань регламенту, правової експертизи, корупції та етики поведінки Громадської ради Микита Мальчевський доповів про проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Доповідач назвав причини й мету реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, окреслив хронологічні межі реалізації зазначеної концепції, назвав основні вимоги до реформування системи місцевого самоврядування та переховував шляхи досягнення поставленої мети. Микита Ігорович зазначив, що концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні розроблено з урахуванням вимог Європейської хартії місцевого самоврядування та положень Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Голова Громадської ради Галина Богдан закликала членів ради долучатися до обговорення зазначеної концепції та надавати пропозиції щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Під час минулого засідання члени Громадської ради проявили чималий інтерес до соціального проекту «Картка киянина». Цього разу присутні мали можливість отримати вичерпну інформацію з цього питання від начальника управління праці та соціальної захисту населення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Гуцола, який розповів про впровадження в Дніпровському районі соціального проекту «Картка киянина». Він наголосив, що даний проект є пілотним. Поетапне його впровадження розпочалося в травні 2012 року. «Картка киянина» дає можливість тим категоріям киян, які не мають законодавчо закріпленого права безкоштовного проїзду в метрополітені, скористатися цією пільгою. Утримувачі «Картки киянина» можуть отримати знижки на лікарські засоби в мережі комунального підприємства «Фармація» та на товари в торгівельних супермаркетах  «Білла Україна», «Торговий дім «Вест лайн», «Новус Україна». «Картка киянина», окрім транспортного додатку (безкоштовний проїзд в метрополітені) та соціального додатку (отримання знижок у мережі аптек КП «Фармація» на визначений перелік ліків), є повнофункціональною платіжною карткою, яку можна використовувати для розрахунків та отримання готівки в будь-якій країні світу, оскільки це картка міжнародної платіжної системи Visa International.

Голова постійної комісії з питань культури, туризму та охорони культурної спадщини Громадської ради Олена Стебельська розповіла про проведення у Дніпровському районі культурних заходів, які відбудуться з нагоди 70-ї річниці визволення Києва, та запросила всіх присутніх відвідати їх.

Голова постійної комісії з питань освіти, молоді та спорту Громадської ради Юрій Калинчук розповів про роботу комісії, окреслив основні проблемні питання, які потребують нагального вирішення та проінформував про проведену роботу.

Член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та благоустрою Громадської ради Олег Базік розповів про плани створення алеї афганців у Парку культури та відпочинку «Перемога».

Членами Громадської ради було піднято питання про борги бальнеологічної лікарні за оплату комунальних послуг, скорочення кількості автомобільних кооперативів у районі та безперешкодного доступу громади до природніх парків і водних ресурсів. Було вирішено вивчити ці питання на засіданнях постійних комісій Громадської ради і повернутися до їх обговорення наступного разу.

Громадська рада вирішила звернутися до Дніпровської райдержадміністрації з проханням посприяти дитячо-юнацькій спортивній школі «Школа боротьби» у вирішенні питання безоплатного отримання приміщень для занять спортивною боротьбою.

Голова Громадської ради Галина Богдан  запросила долучатися до відзначення 70-ї річниці визволення Києва та 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Галина Сергіївна подякувала учасникам засідання за їхню активну життєву позицію та висловила сподівання, що Громадська рада й надалі буде плідно працювати.

 

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку