Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2013

Новини міста: З нагоди 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників відбудеться X Міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!»

Новини міста: З нагоди 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників відбудеться X Міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!»

З 1 до 3 листопада з нагоди відзначення 70-річчя визволення столиці міста Києва від фашистських загарбників у столиці відбудеться X Міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!».

3 листопада о 12:00 в урочищі Ситняки Деснянського району міста Києва поблизу житлового масиву Троєщина відбудеться реконструкція епізоду бою з форсування водної перешкоди і захоплення плацдарму під час боїв за Київ 70 років тому. Історичною легендою для проведення військово-історичної реконструкції є форсування частинами Червоної Армії річки Дніпро на одній з ділянок північніше Києва у вересні-жовтні 1943.

У показовій «битві» візьмуть участь понад 1000 учасників військово-історичних клубів з України, Росії, Білорусі, Естонії, Литви, Латвії, Чехії, Болгарії, Ізраїлю, Німеччини, Франції, США та Польщі.

Під час реконструкції бою, демонструватиметься техніка форсування водної перешкоди із застосуванням кораблів річкового флоту: шлюпок і баркасів, підручних засобів, наведенням понтонних мостів. Крім того, у заході буде задіяна артилерія, велика кількість броне- та мототехніки, танків, мотоциклів, кавалерії і авіації.

Відвідати захід можуть усі охочі – вхід безкоштовний. Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті http://rkka.kiev.ua/.

Організаторами заходу виступили: молодіжна громадська організація «Київський Клуб «Червона Зірка»спільно з «Національним військово-історичним музеєм України» за підтримки Київської міської державної адміністрації.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку