КМДА Київська міська державна адміністрація


7 вересня 2017

Актуальні питання розглянула Рада директорів підприємств

Актуальні питання розглянула Рада директорів підприємств

7 вересня в Дніпровській районній державній адміністрації відбулося чергове засідання районної Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій. Засідання вів її голова, директор ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна» Микола Курченко. Було заслухано ряд змістовно цікавих, а також нагальних питань і тенденцій.

На початку зібрання заступник очільника району Алла Загородня спільно із Наталією Ковалішиною - заступником начальника управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міськдержадміністрації відзначили активну участь підприємств і наукових установ району у виставці-презентації продукції київських товаровиробників «Зроблено в Києві». Вітальні листи Голови Дніпровської райдержадміністрації були вручені 18-ти її учасникам.

З питання координації дій зі зниження електроспоживання з метою уникнення негативного впливу раптового відключення споживачів у разі застосування спеціальних графіків аварійних відключень в осінньо-зимовий період 2017-2018 років в місті Києві на засіданні виступив заступник директора з технічного забезпечення продажу СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго» Олександр Бемм. Зокрема, дискусію серед директорського корпусу з даної проблеми активно підтримав заступник голови правління ПАТ «Укрпластик» Олександр Очкур, який наголосив на неприпустимості повторення ситуації 2015 року, коли внаслідок раптових відключень електропостачання найкрупніше в районі підприємство понесло збитки на сотні мільйонів гривень.

Начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації Григорій Лобач доповів про результати роботи промислового комплексу столиці та окремо Дніпровського району за 6 місяців поточного року.

Щодо участі промисловців району у розробленні комплексних заходів, спрямованих на підтримку столичних виробників, відповідно до рішення Київради від 06.07.2017 №737/2899 присутніх проінформували Григорій Лобач та Микола Курченко.

Перш за все йшлось про необхідність зменшення розміру ставки податку за земельні ділянки для промислових підприємств, напрацювання змін і доповнень до чинного законодавства, рішень Київради щодо здійснення публічних закупівель, які передбачають надання преференцій для місцевих товаровиробників усіх форм власності. Так, керівник ТОВ «Компанія «Енергія води» Андрій Андрікевич відмітив актуальність питання щодо участі місцевої влади в стимулюванні експортної діяльності малих і середніх підприємств.

Наталія Ковалішина закликала керівників підприємств надавати створеній робочій групі конструктивні пропозиції з механізмом їх реалізації через нормативні акти.

Наприкінці зібрання головний інженер ПрАТ «Фанплит» Ярослав Балич проінформував присутніх про ситуацію, що склалась навколо діяльності підприємства.

За інформацією відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.