Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2013

Новини міста: Конкурс із визначення назв станцій 4 гілки метрополітену продовжено до 15 листопада

Новини міста: Конкурс із визначення назв станцій 4 гілки метрополітену продовжено до 15 листопада

У зв’язку з низькою активністю киян конкурс із визначення назв станцій четвертої гілки метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина було вирішено продовжити до 15 листопада. Таке рішення під час засідання прийняла конкурсна комісія. Разом із тим, представники комісії обговорили пропозиції, що вже надійшли від громадських організацій і мешканців міста, та попередньо затвердили такі назви:

 

Проектні назви станцій

Запропоновані назви станцій

Кільцева дорога

Жуляни

Аеропорт

Аеропорт

Чоколівська

Севастопольська площа

Солом’янська площа

Солом’янська площа

Площа Перемоги

Площа Перемоги

Глибочицька

Глибочицька

Подільська

Подільська

Суднобудівна

Гавань

Труханів острів

Труханів острів

Затока Десенка

Затока

Райдужна

Райдужна

Бульвар Перова

Воскресенка

Проспект Ватутіна

Каштанова

Вулиця Драйзера

Троєщина

Вулиця Сабурова

Вигурівщина

Вулиця Милославська

Милославська

Вулиця М. Цвєтаєвої

Деснянська

Свої зауваження і пропозиції всі охочі долучитися до обговорення можуть залишити через «Контактний центр міста Києва» (1551) або надіслати на електронну адресу Департаменту транспортної інфраструктури [email protected].

Нагадаємо, що при формуванні пропозицій учасники мають враховувати основні вимоги. Так, назви станцій метрополітену повинні максимально відповідати назвам наземних транспортних, природних, історико-культурних, містобудівних та інших значущих об’єктів міста. У разі формування пересадочних вузлів, що складатимуться зі станцій метрополітену і залізничних зупиночних пунктів, ці об’єкти мають носити однакові назви. Кожне найменування станції має бути індивідуальним, відображати історичну й культурну самобутність міста.

Також назви станцій не можуть бути використані для збереження пам’яті про відомих жителів столиці, України чи зарубіжних країн, за винятком випадків їх збігу з назвами наземних міських об’єктів.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку