КМДА Київська міська державна адміністрація


20 жовтня 2017

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2017/2018 років і шляхи розвитку та вдосконалення позашкільної освіти й виховної роботи

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2017/2018 років і шляхи розвитку та вдосконалення позашкільної освіти й виховної роботи

19 жовтня під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про стан підготовки районного господарства до опалювального сезону 2017/2018 років у Дніпровському районі столиці доповідала заступник управління житлово-комунального господарства Наталія Левченко. Доповідач відзначила, що з метою координації і контролю за ходом виконання робіт та проходженням опалювального сезону 2017-2018 років було утворено оперативний районний штаб, до складу якого включено представників Комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Дніпровського району, «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва», «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва», відділу з питань благоустрою, управлінь освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та культурної спадщини і представників теплопостачальних організацій. На даний час проведено 11 засідань  оперативного штабу, на яких заслуховувались звіти керівників підприємств, установ та організацій про виконання затверджених заходів (Розпорядження голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 31.05.2017 № 295 «Про підготовку господарства Дніпровського району м. Києва до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років») щодо підготовки господарства Дніпровського району міста Києва до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років.

Довідково.

До опалювального періоду 2017-2018 р.р. в Дніпровському районі підготовлено 1341 житловий будинок всіх форм власності, а саме:

  • комунальної власності – 1016;
  • будинків ЖБК – 131;
  • будинків ОСББ – 46;
  • відомчих будинків – 42;
  • інвестиційних будинків – 84;
  • гуртожитків – 22 од.;

 Теплопостачанням житлові будинки будуть забезпечені від джерел ПАТ „Київенерго” та ТОВ „Євро-Реконструкція”. Магістральні, розподільчі теплові мережі та бойлерні в районі обслуговують наступні  організації: КП «Київтеплоенерго», РТМ «Троєщина» та РТМ «Позняки».

В зоні обслуговування ПАТ «Київенерго» розташовано  699 житлових будинків, обслуговування зовнішніх мереж та бойлерів здійснюють РТМ «Троєщина» та РТМ «Позняки».

По зоні обслуговування  ТОВ «Євро-Реконструкція» розташовано 642 будинки, обслуговування зовнішніх мереж та бойлерів здійснює КП «Київтеплоенерго».

 Також Наталія Левченко відзначила, що фахівці управління налагодили співпрацю з керівниками організацій, які обслуговують житловий фонд некомунальної форми власності, щодо своєчасної підготовки до зимового періоду. Серед іншого було: надіслано листи із зазначенням переліку робіт, які необхідно виконати для підготовки житлового фонду до опалювального періоду; з представниками вказаних організацій (ЖБК, ОСББ, відомства, інвестиційні) проводились наради, на яких обговорювалось питання щодо своєчасної підготовки житлового фонду до опалювального періоду та отримання Актів готовності. В результаті іззапланованих 1309 отримано 1069 актів готовності, в тому числі  235 гарантійних листів (100,0%).

Також доповідач окремо зупинилась на питаннях співпраці з представниками та власниками котелень району, які надають послуги з теплопостачання, щодо своєчасної підготовки до опалювального сезону. Проінформувала присутніх про проведену роботу щодо впровадження заходів з енергозбереження та  дотримання Правил безпеки систем газопостачання України.

Довідково.

В поточному році для участі у програмі співфінансування енергоефективності в будинках ЖБК та ОСББ від мешканців Дніпровського району до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури подано 20 проектів для участі у конкурсі, майже втричі більше у порівняні з минулим роком. Основні види робіт, які бажають виконати мешканці у своїх будинках є:

-                     заміна вікон та дверей;

-                     реконструкція теплопунктів і встановлення ІТП;

-                     утеплення фасадів.

За результатами конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках м. Києва, в яких створено ОСББ та ЖБК, визначено 10 переможців.  

Крім цього до КП «Київжитлоспецексплуатація» в поточному році надійшла 31 заява від мешканців Дніпровського району (12 – від мешканців будинків комунальної форми власності, 10 – від ЖБК та 9 - ОСББ) для виконання ремонтних робіт у будинках різних форм власності на умовах співфінансування.

Наталія Левченко окремо зупинилась на виконанні розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.10.2017 № 1235 «Про теплозабезпечення об’єктів соціальної сфери», відзначивши, що з 09 жовтня в районі розпочато підключення систем теплопостачання у закладах охорони здоров’я, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах за заявками їх керівників. Так, станом на 11 жовтня  підключено 63 об’єкти: дошкільних навчальних закладів – 33 із 71; загальноосвітніх навчальних закладів – 25 із 70; закладів охорони здоров’я – 5 із 8. Підключення об’єктів соціальної сфери до теплопостачання по зоні обслуговування РТМ «Позняки» ПАТ «Київенерго» (мікрорайони «Русанівка» та «Березняки») буде здійснено після завершення робіт по заміні магістрального трубопроводу на пр. Соборності. (Презентація виступу Наталії Левченко).

Окремо про стан підготовки навчальних закладів до опалювального сезону
2017-2018  років на засіданні Колегії доповіла начальник районного управління освіти Наталія Іваніна. Доповідач проінформувала присутніх про те, що  мережу  навчальних закладів Дніпровського району, яка становить 143  навчальних заклади (загальноосвітніх навчальних закладів - 58; дошкільних навчальних закладів - 77; позашкільних закладів освіти - 8) обслуговують дві енергопостачальні організації. Також Наталія Іваніна відзначила, що управління освіти району розпочало підготовку об’єктів освіти до опалювального сезону 2017-2018 року в травні поточного року. В результаті проведених робіт було забезпечено загальний контроль технічного стану мереж гарячого водопостачання (ГВП) та  центрального опалення (ЦО), проведено поточний ремонт мереж ЦО в теплопунктах навчальних закладів, здійснено опресування трубопроводів в 143 закладах, проведені роботи по гідравлічній промивці теплообмінників в 143 закладах освіти та по хімічній промивці теплообмінників в 35 закладах освіти  згідно затвердженого графіку, здійснено ревізію звужувальних пристроїв на вводах систем теплопостачання та пластинчатих теплообмінників, очищення грязьовиків в закладах, де відключено ГВП, проведені роботи по герметизації вводів в будівлі закладів, здійснено повірку теплолічильників (30 пристроїв обліку теплової енергії) та перевірено відповідно до проекту технічний стан теплотехнічного обладнання систем автоматичного регулювання  та контрольно- вимірювальних приладів теплопунктів. В результаті усі 143 заклади освіти Дніпровського району отримали акти готовності до опалювального сезону.

Довідково.

До початку опалювального сезону 2017-2018 року виконані наступні  ремонтні роботи:

  • Капітальний ремонт покрівель у 10 навчальних закладах на суму 2766,8 тис. грн;
  • Заміна вікон на енергоефективні у 34 навчальних закладах на суму  9618,1 тис. грн;
  • Станом на 11.10.2017 роботи по заміні вікон виконані у 33 закладах освіти. В СШ № 66 на додатково виділені кошти в сумі 800,0 тис. грн, завершується процедура закупівлі та укладення угоди. До кінця поточного року програма буде виконана в повному обсязі;
  • Капітальний ремонт фасадів у 6 навчальних закладах на суму   3134,1 тис. грн.

Окремо Наталія Іваніна проінформувала про те, що районним управлінням освіти постійно проводиться моніторинг споживання теплової та електричної енергії, холодної та гарячої води.  До електронної бази даних оперативного моніторингу енергоспоживання вноситься інформація 133 навчальних закладів району (найбільша кількість серед районів) через мережу Іnternet.

Про стан підготовки медичних закладів району до опалювального сезону 2017/2018 років доповів начальник управління охорони здоров’я Даніель Карабаєв. А директор Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій  Прогонюк  проінформував присутніх про підготовку підприємства до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення виконання заходів підготовчого та профілактичного характеру. (Презентація виступу Сергія Прогонюка).

Наступне питання, яке розглядалось на засіданні Колегії, стосувалось шляхів розвитку та вдосконалення позашкільної освіти й виховної роботи в Дніпровському району столиці. Наталія Іваніна, яка доповідала по суті даного питання, відзначила підвищену зацікавленість родин в отриманні їхніми дітьми позашкільної освіти, особливо останнім часом. Доповідач проінформувала, що у 2017 – 2018 навчальному році позашкільні навчальні заклади відвідує 8818 дітей, які здобувають освіту в галузі художньої, науково-технічної творчості, відвідують спортивні секції та фізкультурно-оздоровчі об’єднання, займаються туристсько-краєзнавчою, еколого-натуралістичною, дослідницько-експериментальною роботою, активно включаються до соціокультурної та дозвіллєво-розважальної діяльності, навчаються в гуртках гуманітарного напрямку та інших творчих об’єднаннях. Всі діти району мають рівний доступ до занять в гуртках, секціях та творчих об`єднаннях на безоплатній основі, а особистісно-зорієнтований підхід дає можливість задовольнити запити будь-якої дитини.

Довідково.

У мережі Дніпровського району міста Києва функціонує 9 позашкільних навчальних закладів ( 8 з них підпорядковані управлінню освіти: 1 - підпорядковано відділу у справах сім'ї, молоді та спорту):

  • Центр дитячо-юнацької творчості;
  • Станція юних техніків – Центр науково-технічної творчості молоді;
  • Дитячо-юнацька хореографічна студія ім. Миколи Коломійця «Щасливе дитинство»;
  • Центр технічної і художньо-естетичної творчості для дітей та юнацтва «Зміна» м. Києва;
  • дитячо-юнацька спортивна школа 3;
  • дитячо-юнацька спортивна школа № 10;
  • спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву № 16;
  • дитячо-юнацька спортивна школа № 21;
  • Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання.

Також було відзначено, що вихованці закладів позашкільної освіти і виховання є переможцями міжнародних, всеукраїнських, міських та районних заходів різних спрямувань. Наприкінці доповіді Наталія Іваніна зупинилась на питаннях фінансово-економічного забезпечення та пріоритетних завданнях для позашкільних навчальних закладів району, окресливши конкретні напрямки: охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою, запровадження нових напрямів позашкільної виховної роботи з урахуванням інтересів дітей та підлітків, організація змістовного дозвілля школярів, виявлення обдарованих та талановитих дітей та оновлення матеріально-технічної бази позашкільних закладів. (Презентація доповіді Наталії Іваніни):

Начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Василь Ільєнко доповнив інформацію Наталії Іваніни, більш детально проінформувавши присутніх про діяльність Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання. Він зазначив, що це найбільший позашкільний навчальний заклад в районі, який об’єднує 30 підліткових клубів: 17 з яких - естетичного напрямку роботи та 13 -  спортивного. Серед них гуртки з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, театральні, музичні гуртки та гуртки з хореографії, дошкільної підготовки,  раннього розвитку дитини, вивчення іноземних мов, а також секції  загальної фізичної підготовки, боксу, футболу, настільного тенісу, дзюдо, фітнесу, туризму, шахів, спортивних танців, східних протиборств. Загалом в клубах діє 130 гуртків та секцій, в яких налічується понад 2 тис. дітей та підлітків, 270 з них - пільгових категорій. Також Василь Ільєнко відзначив, що водночас, у відповідності до сучасних економічних реалій та з метою залучення позабюджетних коштів, Центром організовано 37 платних гуртків та секцій, в яких займається близько 370 осіб. Це дало можливість за 9 місяців поточного року додатково отримати 850 тис. грн. та використати їх на зміцнення матеріально-технічної бази підліткових клубів.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.