Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2017

Про організацію пунктів обігріву в зимовий період 2017-2018 років йшлося на засіданні оперативного штабу

Про організацію пунктів обігріву в зимовий період 2017-2018 років йшлося на засіданні оперативного штабу

31 жовтня в приміщенні Дніпровської райдержадміністрації під головуванням заступника очільника району Алли Загородньої відбулось засідання оперативного штабу допомоги бездомним особам та координації соціального патрулювання в зимовий період 2017-2018 років.

На засіданні окреслили завдання, які стоять перед штабом, обговорили стан готовності пунктів обігріву, перелік послуг, які надаватимуться громадянам без певного місця проживання установами, організаціями та підприємствами Дніпровського району у зимовий період 2017-2018 років. Також окремо йшлося про організацію медичної допомоги безхатченкам в закладах охорони здоров’я району в цей період.

У засіданні штабу брали участь керівники структурних та самостійних підрозділів Дніпровської райдержадміністрації, а саме: районних управлінь праці та соціального захисту, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства; відділів у справах сім’ї, молоді та спорту і з питань надзвичайних ситуацій; районного Територіального центру соціального обслуговування. Активними учасниками засідання штабу були представники Дніпровського районного управління Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у м. Києві та Дніпровського управління поліції Головного управління національної поліції у м. Києві; громадського формування з охорони правопорядку «Муніципальна варта»; благодійних організацій – Дніпровської районної організації товариства «Червоний хрест» і благодійного фонду «Відкрите серце» та заступник голови правління ПрАТ «Дніпровський ринок».

Алла Загородня проінформувала, що в зимовий період 2017-2018 років в районі працюватиме 9 пунктів обігріву, які розгортаються при пониженні температури повітря (за рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (КМДА)). Окремо обсудили організаційні питання: інформаційне оповіщення про адреси, режим роботи пунктів обігріву, забезпечення продуктовими та медичними пакетами, наявність банку одягу, визначили відповідальних осіб за роботу кожного пункту, відпрацювали питання налагодження оперативних комунікацій між учасниками процесу забезпечення та роботи пунктів обігріву тощо. Зокрема, представники благодійних організацій та «Дніпровського ринку» взяли на себе зобов’язання у підготовці продуктових (чай, печиво, цукор, розчинні «гарячі» супи, одноразовий посуд) та медичних («аптечка» з медикаментами для надання першої допомоги, гумові рукавички, марлеві пов’язки) наборів. Представники громадського формування з охорони правопорядку «Муніципальна варта», в свою чергу, зобов’язались долучитись до чергування у пункті, який буде працювати цілодобово у Русанівському відділенні територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району (Русанівський бульв.,  4).

Розглядаючи питання організації соціального патрулювання в зимовий період 2017-2018 років, було визначено кількість патрулів (із залученням представників громадського формування з охорони правопорядку «Муніципальна варта», служби у справах дітей, майстрів ЖЕДів тощо), місця проведення рейдів, координацію дій та комунікації у разі надзвичайних ситуацій.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління праці та соціального захисту і відділу з питань надзвичайних ситуацій Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку