Головна  →  Новини  →  6 листопада 2017

Київська дитяча музична школа №6 ім. Г. Жуковського відзначила 60-річчя

Київська дитяча музична школа №6 ім. Г. Жуковського відзначила 60-річчя

Київська дитяча музична школа №6 ім. Г.Л. Жуковського Дніпровського району столиці відзначила своє 60-річчяя. До свята долучилися, голова президії вільної Профспілки солідарних трудівників Верховної Ради України, заслужений юрист України - Павло Бернацький, начальник відділу мистецької і художньої освіти Міністерства культури України - Тетяна Колос, депутат Київської міської адміністрації - Максим Конобас, перший заступник директора Департаменту культури – начальник управління мистецтв та культурно-освітніх закладів - Сергій Анжияк, директор комунального закладу виконавчого органу Київської міської ради «Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів» - Ірина Чуніхіна, очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської райдержадміністрації – Оксана Шуригайло, директор дитячої школи мистецтв №6 ім. Г.жуковського, член Національної Спілки Художників України,  Член Спілки Журналістів України, доктор мистецтвознавства, лауреат премії фонду ім. Т. Шевченка, премії М. Бойчука -  Микола Кутняхов, український діяч культури та громадський діяч, експерт з проблем дитячого естетичного виховання, голова Президії Всеукраїнської ради директорів шкіл естетичного виховання, кавалер ордену «За заслуги» 3 ступеня, заслужений працівник культури України – Олександр Шаліт, лауреат міжнародної премії ім. Г.С. Сковороди, член Національної спілки художників України, член президії Українського фонду культури, доцент кафедри рисунка, живопису та скульптури видавничо-поліграфічного інституту НТУУ ("КПІ") - Іван Черниш, завідувач організаційно-технічним відділом українського фонду культури - Олександр Дудка, голова президії Всеукраїнської ради директорів шкіл естетичного виховання, заслужений працівник культури, народний артист СССР, драматург-продюсер - Валерій Степанян, благочинний лівого берега міста Києва, представник української православної церкви київського патріархату протоієрей Павло Основенко,  викладачі, випускники та учні  КДМШ №6 ім. Г.Жуковського.

Микола Кутняхов звернувся зі вступним слово: «Від щирого серця вітаю всіх хто зібрався в цій оновленій залі. Хочу нагадати, що шістдесят років тому, через дванадцять років після війни, наші пращури думали про таланти, які рано чи пізно сформуються в нашому Дніпровському районі та на Україні в цілому. Саме тому, вже протягом шестидесяти років формується культура Дніпровського району. Саме талановиті діти несуть культуру в народ, даючи змогу отримувати нові форми свідомості. І ці форми свідомості спираються на майбутнє. Творчі діти – це золотий фонд нашої країни!» та нагородив Грамотами працівників Дитячої школи мистецтв №6 ім. Г.Жуковського «За багаторічне, самовіддане служіння обдарованим дітям, за людську радість, яку ви даруєте протягом багатьох років та з нагоди ювілею школи».

Святковий концерт відкрили учні Київської дитячої музичної школи №6 ім. Германа Жуковського хореографічного відділення , зразковий ансамбль танцю «Калинонька».

Петро Онофрійчук відзначив Грамотами Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «За сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток культури Дніпровського району міста Києва та з нагоди відзначення 60-річчя Дитячої школи мистецтв №6 ім. Г.Л. Жуковського». А також вручив нагрудні «Знаки пошани» «За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток естетичного виховання дітей, високу професійну майстерність та з нагоди 60-річчя від дня заснування Дитячої школи мистецтв №6 ім. Г.Л. Жуковського » від Київського міського голови.

«Культура формує рівень свідомості та добробуту будь якого суспільства. Талановиті діти – майбутнє нашої культури, рівень престижу України в світі. В центрі уваги керівництва Дніпровського району завжди була культура. Особливо велике значення приділялось розвитку юних талантів, які виховуються в мистецьких закладах. Сьогодні особливої уваги заслуговує дитяча школа мистецтв ім. Германа Жуковського, якій виповнилось 60 років. За 60 років мінялось покоління вчителів, але високий професійний рівень тримається до сьогодні. Переможці міських та міжнародних конкурсів, володарі Гран-Прі, учні та вчителі стали відомі як в Україні так і у всьому світі. За останні роки Дніпровською адміністрацією були проведені роботи з оформлення землі,  проекту реконструкції та розробки технічної документації цього навчального закладу. Влітку, школа була частково відремонтована: концертна зала, фойє, коридор та дві роздягальні. Велика шана і вдячність колективу дитячої школи мистецтв №6 ім. Германа Жуковського, особливо вчителям всіх поколінь, які невтомно віддають свій талант та досвід багато років поспіль, та керівництву школи, яке керує цим великим кораблем в морі культурного простору Дніпровського району!» - промовив Петро Васильович.

Яскравим та віртуозним, сповненим справжньою феєрією звуків та професійної майстерності  був виступ фортепіанного дуету, у складі Каріни Мікаелян та Катерини Каганович, що виконав Лібертанго Астора Пьяццоли.

«Свій ювілей Дитяча музична школа зустріла у розквіті творчих сил та сумлінній праці. Тож нехай життєва дорога кожного педагога-музиканта в’ється по висхідній, нагороджує здоров’ям, щастям, радістю та всіма земними благами за турботу до дитячих творчих душ» - звернувся Павло Бернацький. Пан Павло нагородив викладачів школи мистецтв Почесними Грамотами вільної Профспілки солідарних трудівників Верховної Ради України «За активну громадську позицію та вагомий особистий внесок у розвиток мистецтва, відродження духовності та патріотичного виховання молоді».

Зі словами привітань та вдячності вчителям мистецького закладу звернулася начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської райдержадміністрації Оксана Шуригайло: «Приємно, що й сьогодні музична школа дихає на повні груди, крокує вперед до нових звершень. Звісно, що не всім вихованцям дарований шлях у велику музику, але педагоги горді з того, що багато їх учнів присвятили свій життєвий шлях саме цьому прекрасному виду мистецтва і є окрасою багатьох інших творчих колективів. І зараз ні на мить не зупиняється копітка робота педагогів та учнів школи над опануванням нових композицій і постановок. Та ким би не стали їхні вихованці – підприємцями, лікарями, юристами – світ музики, в якому вони проводять дитячі роки, без сумніву, назавжди лишить у їхніх серцях любов до прекрасного.»  та відзначила Грамотами Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «За сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток культури Дніпровського району міста Києва та з нагоди відзначення 60-річчя Дитячої школи мистецтв №6 ім. Г.Л. Жуковського» кращих працівників школи.

Рішенням керівництва дитячої музичної школи мистецтв №6 знаком «Дитячої любові» "За прояв доброти, ділову та матеріальні підтримку талановитої молоді, за вагомий внесок в сприяння в розвитку дитячої школи мистецтв ім. Германа Жуковського Дніпровського міста Києва" нагородили Онофрійчука Петра Васильовича.

Від імені голови Об’єднання первинних профспілкових організації працівників шкіл естетичного виховання були вручені Подяки та Грамоти «За багаторічну плідну працю по естетичному вихованню дітей, активну громадську діяльність та з нагоди ювілею школи» викладачам школи.

Довідково:

Київська дитяча музична школа № 6 була організована 16 червня 1957 року за адресою:  вул. Нова, буд. 22. У школі, на той час, навчалося 110 учнів.

В 1962 році школа переїхала в спеціально збудоване триповерхове, цегляне приміщення загальною площею 2274,8 м2 по Бульвару Верховної Ради, 15.

В 1979 році дитячій музичній школі № 6 було присвоєно ім’я Германа Леонтійовича Жуковського.

Дитяча художня школа № 6 була відкрита 1 жовтня 1980 року відповідно Рішення міськвиконкому № 1170 від 18.08.1980 року та Рішення виконкому Дніпровської районної Ради № 512 від 08.09.1980 року, з контингентом 60 учнів за адресою: Дарницький бульвар, 23.

З 1 червня 1998 року   дитяча музична школа  № 6 ім. Г.Л. Жуковського та дитяча художня школа № 6 реорганізована в Київську дитячу школу мистецтв № 6 ім. Г.Л. Жуковського. Директором Дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Л. Жуковського став Кутняхов Микола Іванович.

Школа  випустила  понад  3000  учнів,  є  активно  діючим  культурним осередком Дніпровського району міста Києва.

На навчання приймаються діти віком від 4 років на основі конкурсного відбору. Конкурс при вступі до КДШМ№6 ім. Г. Л. Жуковського складає від 3 до 5 дітей.

Згідно міської комплексної програми «Турбота» 80 дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, інваліди та сироти навчаються на пільгових умовах.

В школі існує чотири відділення: музичне, художнє,  хореографічне та мультимедія (з 2014 року).

В КДШМ №6 ім. Г. Л. Жуковського працюють 99 викладачів, всі мають вищу художню, музичну, хореографічну освіту. Це педагоги-однодумці, які ставлять за мету, окрім навчання, виховати в кожній дитині особистість.

Учні школи беруть активну участь у міжнародних, всеукраїнських, міських та районних виставках, конкурсах, конкурсах-фестивалях, інших заходах мистецького спрямування, за що вони отримують численні дипломи, грамоти, подяки, інші відзнаки.

На 1 вересня в школі навчаються 665 учнів:

  • музичне відділення – 300 учні;
  • художнє відділення – 249 учні;
  • хореографічне відділення – 116 учні.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку