КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2017

Поїздка в мальовничі Карпати учнів гімназії «Столиця»

Поїздка в мальовничі Карпати учнів гімназії «Столиця»

Учні гімназії "Столиця" Дніпровського району міста Києва разом зі своїми кураторами вперше побували у найвіддаленіших куточках Карпат.

Такою різноманітною та чудовою природа Карпат буває тільки восени, адже гори вбирають усі відтінки від червоного до жовтогарячого та виблискують на сонці. А подекуди вже засніжило.

Потягом численна група дітлахів дісталась міста Яремче. Саме з цього мальовничого карпатського міста і почалася мандрівка. Саме тут юні туристи вперше занурились у незвичайну автентичну атмосферу, торкнулися сторінок минулого. Подорож мальовничими кам’яними стежками, підземними ущелинами та переходами, де колись переховувався зі своїми побратимами герой-месник Олекса Довбуш, не залишила жодного байдужим.

На другий день – запланована поїздка до Буковеля, де з теплої, жовтогарячої осені гімназисти потрапили в обійми чарівниці зими. Вдосталь намилувавшись гірськими краєвидами, здійснили мандрівку до водопаду Гук, покаталися на підйомниках Буковеля.

А ще особливе враження справила екскурсія на Верховину, де діти не лише милувалися Закарпатськими пейзажами, а й відвідали «Музей Гуцульщини», музей «Гуцульської магії» та музей «Тіні забутих предків», де змогли перевтілитися у гуцулів та гуцулочок, примірявши національне вбрання; у гуцульській хатині подивилися, як виготовляють сири та провели дегустацію.

Всі дні, проведені у Карпатах, були сонячними, а враження дітей від побаченого настільки яскравими, що вони не стримували своїх емоцій і раділи побаченому.

За інфомрацією Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.