Головна  →  Новини  →  23 листопада 2017

У Дніпровському районі розпочинає роботу Муніципальна варта

У Дніпровському районі розпочинає роботу Муніципальна варта

23 листопада відбулось підписання тристороннього Меморандуму про партнерство та співпрацю між Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією, Дніпровським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві та Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта».

Очільник району Петро Онофрійчук відмітив, що метою підписання Меморандуму є спільне прагнення щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку на території Дніпровського району.

Керівник штабу Муніципальної варти Ігор Марі зауважив, що громадське формування, в свою чергу, сприятиме органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, правоохоронним органам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів, захисті життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у охороні публічної безпеки і порядку, рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних обставин.

Сподівання на плідну співпрацю та взаємодопомогу підтримав також начальник Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві Олександр Кузьмін, висловивши надію на подальшу консолідацію спільних дій.

Після підписання Меморандуму сторони домовились про розробку спільних планів щодо подальшої співпраці та організації спільних заходів, адже  зазначений Меморандум чинний з моменту підписання і діє впродовж року, а далі автоматично продовжується на тих самих умовах і той же термін, якщо жодна із сторін не заявить про його розірвання.

Всі підписанти  Меморандуму погодились з тим, що сьогоднішня подія є лише офіційним підтвердженням добрих намірів, адже фактично вже відбувається активна взаємодія і співпраця між учасниками зустрічі.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні Закон про муніципальну варту, який надає дозвіл місцевим органам самоврядування формувати регіональні правоохоронні органи. У вересні 2017 року Київська міська рада прийняла Рішення «Про утворення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Муніципальна охорона".

Довідково.

Сьогодні загальна кількість учасників районного підрозділу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» становить 80 членів, з них – 38 мають посвідчення Формування. Всі його члени є учасниками антитерористичної операції.

Наразі Дніпровська райдержадміністрація виділила приміщення для Дніпровського підрозділу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» за адресою: вул. Малишка, 25.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами сектору взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції 

Перейти до спискуВерсiя для друку