КМДА Київська міська державна адміністрація


24 листопада 2017

Забезпечення транспортної доступності під час капітального ремонту дорожньої мережі ДВРЗ

Забезпечення транспортної доступності під час капітального ремонту дорожньої мережі ДВРЗ

Сьогодні, 24 листопада, за ініціативи очільника Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петра Онофрійчука відбулася нарада щодо капітального ремонту дорожньої мережі вулиці Алма-Атинської від вул. Празької до вул. Літинської. До наради долучилися депутат Київської міської ради Павло Тесленко, заступник начальника управління-начальник відділу координації роботи пасажирського транспорту Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – Ігор Мойсеєнко, виконуючий обов’язки  начальника Управління будівництва Дніпровської райдержадміністрації – Лариса Кононенко, виконуючий обов’язки директора Малого приватного підприємства «Елтранс» – Віктор Резніков, спеціаліст технічного нагляду Комунальної корпорації «Київавтодор» Олексій  Комунов, перший заступник начальника служби організації руху Комунального підприємства «Київпастранс» - Михайло Покатаєв, виконуючий обов’язки головного інженера Державного підприємства «Український Державний центр транспортного сервісу «ЛІСКИ» - Олег Степанов, представники Публічного акціонерного товариства «Київенерго»  - Олег Брегаршок та Олександр Левченко, представник приватного підприємства «Київшляхбуд» - Іван Топчев.

Ключовим питанням наради було забезпечення мешканців житлового масиву ДВРЗ  Дніпровського району столиці альтернативними маршрутами у зв’ язку з припиненням руху трамваїв під час реалізації капітального ремонту дорожньої мережі та шляхопроводу по вулиці Алма-Атинській.

В рамках проекту реконструкції планується замінити  трамвайну лінію. Система трамвайних колій буде змінена на «плиткову» систему, котра дасть змогу на перехрестях та в ключових точках можливість проїзду автотранспорту. Крім того, на зупинках трамваю будуть облаштовані нові «острівні» платформи. Також буде виконано суміщення на одному рівні трамвайних колій та проїзної частини на шляхопроводі.

Наразі виконуються роботи з монтажу  системи зовнішнього освітлення, а саме: встановлення нових оцинкованих металевих опор та заміни на  світлодіодні лампи. 

Під час наради обговорювалося питання впровадження реверсного руху автотранспорту по вул. Алма-Атинській з можливостю облаштування додаткових заїздів/виїздів через суміжні вулиці.

Згідно проекту перекриття руху трамваїв по вул. Алма-Атинська почнеться з квітня та триватиме до кінця серпня наступного року.

Як повідомив представник КП «Київпастранс» маршрут трамваю №33 буде змінено - від вул. О. Сабурова до Дарницького трамвайного депо. Наразі, на час припинення руху рухомого складу трамваїв мікрорайоном ДВРЗ, заплановано 15 рейсових автобусів, які курсуватимуть за двома маршрутами: від вулиці Літинської до Дарницької площі та метро Чернігівської.

Петро Васильович дав доручення розробити схему руху тимчасового руху автобусів та надати її громадськості для ознайомлення. А також необхідність узгодження планово-попереджувальних робіт між замовником та виконавцями робіт.

Іншим питанням наради було реконструкція зупинки трамвайної лінії «Станція метро «Чернігівська» зі створенням транспортного пересадочного вузла з терміналом, а також реконструкція ділянки трамвайної лінії від проспекту Гагаріна по вул. Гната Хоткевича до трамвайного розворотнього кола на вулиці Миропільській.

Представник Комунальних підприємств та приватних компаній висловлювали свої пропозиції та зауваження щодо можливості реалізації даного проекту.  Однією з яких було можливість кабелювання лінії елетропередачі 110 кВ.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.